Това сочат данни Галъп интернешънъл. Изследването показва какво е отношението

...
Това сочат данни Галъп интернешънъл. Изследването показва какво е отношението
Коментари Харесай

Галъп“: Половината от българите смятат, че някои култури превъзхождат други

Това сочат данни „ Галъп интернешънъл ". Изследването демонстрира какво е отношението на страни от целия свят към религиозното, расово и културно тъждество. То демонстрира, че публичното мнение в страната ни не се отличава доста от това в останалите страни в Източна Европа, само че е много по-различно от това в Западна Европа.

По отношение на равенствто българското общество е раздвоено. България не клони към нито една от двете крайности, а по-скоро може да се приказва за сдържаност.

Например, 45% не са съгласни, че някои религии превъзхождат други, само че дял 37% са съгласни.

На въпрос дали някои раси превъзхождат други отговорите са в съответствие 45 % към 44 на 100. Повечето са съгласни.

Само 35% не считат, че някои култури са по-добри от други.
 Почти една четвърт от българите считат, че страната почита волята на народа Почти една четвърт от българите считат, че страната почита волята на народа
Почти една четвърт от българите считат, че страната почита волята на народа. Това сочат данни на международната асоциация „ Галъп Интернешънъл ". Резултат...

Най-категорични в мнението си, че има по-добри и по-лоши култури, раси и религии са индийците, бангладешците, ливанците и виетнамците. На другия полюс предстоящо са най-много западните общества. Швейцарците и французите, да вземем за пример, са измежду най-убедените, че разлики сред расите не съществуват и не са съгласни, че може да има предимство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР