Това следва призиви от високопоставени фигури от лейбъристите Кметът на

...
Това следва призиви от високопоставени фигури от лейбъристите Кметът на
Коментари Харесай

Сър Кийр Стармър поиска да подаде оставка от двама лидери на лейбъристкия съвет заради позицията за прекратяване на огъня в Газа

Това следва апели от високопоставени фигури от лейбъристите Кметът на Лондон Садик Хан, водачът на шотландските лейбъристи Анас Саруар и кметът на Голям Манчестър Анди Бърнам, които напуснаха редиците, с цел да оспорят Позицията на сър Кеир.

Най-нова политика: Сунак загатва за общи избори през 2024 година

Лидерът на лейбъристите остана единен с Риши Сунак, Съединени американски щати и неотдавна Европейски Съюз в настояването за „ филантропични паузи " в боевете, като в същото време поддържа правото на Израел да се отбрани против Хамас.

Лидерът на Съвета на Бърнли Афрасиаб Ануар сподели: „ Аз и сътрудниците от Бърнли през последните няколко седмици видяхме тъжната загуба на хора, в това число млади деца в Палестина и Израел и това би трябвало да спре неотложно.

„ Присъединих се към Лейбъристката партия поради полезностите да се изправиш и да приказваш намерено против несправедливостите по света. За страдание Кийр Стармър не отбрани полезностите на лейбъристите, заради което го призоваваме да се отдръпна.

„ Сляпото следване на позицията на господин Сунак не е задоволително за нас и нашите поданици, които представляваме. „

Прочетете повече:
Риши Сунак разкрива „ удивително съглашение “ с компании за изкуствен интелект
Британски хирург споделя, че „ най-сетне “ е отвън Газа

Изображение: (L-R) Cllr Afrasiab Anwar и Cllr Asjad Mahmood. Снимка: Съвет на Бърнли и съвет на квартал Пендъл

Лидерът на съвета на Пендъл, Аджад Махмуд, добави, че сър Кеир не е изслушал членовете на Лейбъристката партия, призовавайки го да „ подаде оставка, с цел да разреши на някой да управлява нашата партия, който има съчувствие и приказва против несправедливостта и безсистемно ликвидиране на почтени човешки същества ".

Сър Кеир организира срещи в своята партия, с цел да успокои част от гнева, в това число в диалози с мюсюлмански лейбъристки депутати в Народното събрание в сряда.

Те го приканиха по време на „ твърдата “ замяна да поддържа прекратяването на огъня, вярвайки, че английската общност също ще поддържа този ход.

Високопоставен народен представител от Лейбъристката партия и министър в сянка сподели пред Sky News: „ Не е изненадващо, че той е бил провокиран.

„ Стотици деца умират всеки ден в Газа и той към момента не може да призове за преустановяване на огъня. Ето го премиерството му. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР