„Изгубих контрол над раждането си“: цезаровото сечение се забави поради стачката на NHS

...
Това следва и ще съвпадне с първата конференция на Консервативната
Коментари Харесай

Това следва и ще съвпадне с първата конференция на Консервативната партия на Риши Сунак като лидер и министър-председател.

Едно бременна жена, която пожела да остане анонимна, има предшестващо заболяване. „Казаха ми, че не трябва да надвишавам термина си“, добави тя.

След като първоначално беше посъветвана от нейния медицински екип да бъде индуцирана на термина си, след разговори с акушерката си тя избра вместо това да има цезарово сечение на 39-та седмица.

„Почувствах огромно облекчение при това решение“, каза тя, говорейки чрез благотворителната организация Birthrights.

Но оттогава й казаха цезарово сечение вече не е възможно поради стачките.

NHS одобрява 90-минутна стомашна процедура за отслабване

„Най-ранната замяна датата е повече от седмица след термина ми", добави бъдещата майка.

"Чувствам се, че вече съм загубила контрол върху раждането, тъй като мисля, че ще бъда настоявана за индукция преди резервацията за цезарово сечение, ако не съм започнала да раждам.“

Матю Хопкинс, главен изпълнителен директор на Mid and South Essex NHS Foundation Trust, каза: „Повдигнахме този въпрос, тъй като приемаме забавяния на планираните раждания с цезарово сечение много сериозно.

„Първата ни грижа е безопасността на жените и раждащите хора и техните бебета и всички опции се разглеждат от нашите клинични екипи, преди да отложим планираните раждания с цезарово сечение.“

Близнаци Trust, организация за родители, очакващи многократни раждания, каза в изявление: „Времето на раждането е пряко свързано с безопасността на бебето при многократни раждания.

„Става въпрос за това какво е най-добро за майката и бебето. Всяко отклонение от планираното раждане може да компрометира неговата безопасност.“

Засегнати ли сте от стачката на NHS? Имейл[email protected].

Как стачките се отразиха на срещите

Риск от травма за бременни пациенти

Спешните цезарови сечения ще продължат да се предлагат, като болниците се опитват да пренаредят планираните операции.

Съизпълнителните директори на Birthrights Шанти Гунесекера и Джанаки Махадеван казаха, че грижите по майчинство трябва да се разглеждат като приоритет.

„Съгласно член 8 от Европейската конвенция за правата на човека вие имате право да вземате решения относно обстоятелствата на вашето раждане, включително начина, по който раждате“, казаха те в изявление.

„Значителното забавяне или отмяна на планираните цезарови сечения без подходяща комуникация и без надлежно отчитане на индивидуалните обстоятелства може да доведе до нарушаване на закона за правата на човека. Особено ако човек е принуден да роди вагинално.

„Такива ситуации могат да имат много сериозни последствия, включително за тези с предшестващи заболявания или предишна травма.“

Те също казаха „жизненоважно“ е правителството да осигури значими инвестиции в услугите по майчинство.

През юни правителството отхвърли препоръка за увеличаване на годишния бюджет за услуги по майчинство, направена след .

< p>Говорител на Министерството на здравеопазването и социалните грижи каза: „Ангажираме се да направим NHS най-безопасното място в света за раждане за всички жени.

„По време на стачните действия NHS ще даде приоритет на ресурсите за защита на спешните грижи и услугите за новородени и майчинство."

Те казаха, че стачкуващите са получили "справедливо и окончателно увеличение на заплатите - както е препоръчано от независимия орган за преглед на заплатите": "Министърът на здравеопазването и социалните грижи е ясно, че вратата му е отворена за обсъждане на проблеми с неплащането, ако BMA сложи край на това пагубно прекъсване."

NHS: Двойна стачка на лекарите

„Притеснителна ескалация"

Saffron Cordery , заместник главен изпълнителен директор на NHS Providers каза, че стачката е „ескалация на безпокойството“ в „дългогодишния спор на NHS с правителството“.

„Това ще означава забавяне, разочарование и смущение за десетки хиляди пациенти, включително всички онези, които не могат да се подложат на рентгенови лъчи, сканиране или ултразвук, когато рентгенологите също напуснат във вторник“, каза тя.

„Девет от 10 пациенти посещават рентгенограф за остра диагноза или лечение включително в спешна помощ, онкологични и майчински услуги.

„Последиците от тази безизходица върху грижите за пациентите, финансовите разходи и морала на персонала трябва да бъдат силен сигнал за събуждане както за правителството, така и за синдикатите.

„Въпреки упоритата работа на тръстовете за минимизиране на въздействието върху пациентите, над един милион назначения бяха отложени поради стачките – възпрепятствайки усилията за съкращаване на рекордно високите списъци с чакащи.“

Обществеността обвинява правителството за стачки

Лекарите казват, че правителството е виновно

През август стачкуващи консултанти се извиниха на пациенти, които са претърпели закъснение или отмяна на срещи, но казаха, че правителството е виновно.

Професор Фил Банфийлд, Председателят на съвета на BMA каза, че NHS е свикнал да планира четиридневни уикенди, например, и че старши медици се срещат с ръководството, за да гарантират безопасността на всички пациенти, дори докато стачката продължава.

Той добави: „Акушер-гинеколозите са свикнали да променят приоритетите си как и кога жените са планирани за индуциране на раждане или цезарово сечение, въз основа на променящите се обстоятелства или работни натоварвания, което означава, че някои жени може да открият, че планираните им интервенции се изнасят напред или отлагат с ден или два на дневна база, поради предизвикателства, свързани с персонала или капацитета.

„Ръководените от консултанти услуги по майчинство поддържат способността да предприемат цезарово сечение за предизвикване на раждане 24/7, 365 дни в годината.“

Прочетете още:
Холивудските писатели прекратяват петмесечната стачка
Почти половината от обществото обвиняват правителството за стачките – анкета
Жените зад стачките

Министърът на здравеопазването Стив Баркли призова лекарите да прекратят своите стачни действия.

„Дълбоко съм разочарован и загрижен от по-нататъшните координирани стачни действия, които поставят продължаващи предизвикателства за NHS и смущения за пациентите и означава, че повече ще имат жизненоважно лечение и грижи забавено", каза той, като вече са пренасрочени над един милион срещи.

"Освен това, по време на предишни стачни действия, БЛС многократно отказа да разреши на някои младши лекари да предоставят основни грижи, където местните клинични лидери смятат, че това необходимо. Това допълнително излага пациентите на ненужен риск.“

Националният медицински директор на NHS, професор сър Стивън Поус, каза: „Службите на NHS имаха много малко време да се възстановят от предишното действие и сега се изправят пред безпрецедентно три последователни дни от „Коледа“ покриват тази седмица, която ще се окаже изключително предизвикателна, като почти всички рутинни грижи ще бъдат почти спрени.

„Персоналът работи невероятно усилено, за да приоритизира спешна помощ и сме много благодарни на обществеността, че използва NHS разумно през този период на прекъсване, като използва 999 в животозастрашаващи ситуации и 111 онлайн и обществени услуги като аптеки и лични лекари за всичко останало.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР