Това си е позиция на президента Радев. Ние сме съюзници

...
Това си е позиция на президента Радев. Ние сме съюзници
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Президентът Радев се опитва да бъде дистанциран и от двете страни във войната

" Това си е позиция на президента Радев. Ние сме съдружници и в НАТО, и в Европейски Съюз. Русия е агресор в тази война, морално наше обвързване е да подкрепяме нападната страна ", сподели Йорданов.

В същото време Йорданов уточни, че не е добре да дадем цялото си въоръжение и цялата отговорност за това каква военна помощ ще изпратим на Украйна, ще носи отсега нататък военният министър Тодор Тагарев. И още веднъж изрази безпокойство да не даде осъвременените ни танкове.

" Модернизираните ни танкове, които са 40 броя, които са осъвременени от израелска компания и са положителни, в случай че ги даде, оголва българската войска грубо. Имаме немодернизирани танкове, да ги дава. Ще би трябвало да си носи следствията, тъй като въпреки всичко българската войска би трябвало да е преди всичко ", предизвести той.

" Иначе да минем през НИМ, където през вчерашния ден беше срещата със Зеленски - там експонати, мечове, копия, ризници, ще се въоръжим. Тогава сме били мощна войска, ще ги плашим. А що се отнася за противовъздушната защита - имаме система C-300 и едните пазят София, другите - " Козлодуй ". Тагарев би трябвало да си избере кое ще уязви в България ", сподели депутатът от Има Такъв Народ.

Има Такъв Народ обаче не приема и позицията на Българска социалистическа партия и " Възраждане ", че помагайки, влизаме във войната. " Наше морално и съюзническо обвързване е да оказваме помощ, само че би трябвало да се прави рационално, с цел да не застрашим националната си сигурност ", добави Йорданов.

Йорданов призна, че е останал изумен от мненията на представители на парламентарните групи във връзка срещата им с Володимир Зеленски, тъй като те траяли броени секунди и се изразявали в общи фотоси. Самият той с представители на групата си също беше в Националния исторически музей и се снима със Зеленски.

Снимка: Пресцентър на ДПС

" Бяхме на две общи фотоси, на самостоятелни фотоси. По време на тези фотоси, които траят сред 30 секунди и минута, физически няма по какъв начин да се кажат тези неща, които четох, че Бойко Борисов си е споделил със Зеленски ", разяснява Йорданов.

И позволи, че " Кирил Петков евентуално си е приказвал, те имаха обособена среща ". Но за останалите парламентарни групи, и Движение за права и свободи в това число, не знам по какъв начин става този диалог за 15 секунди ", учуди се водачът на ПГ на Има Такъв Народ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР