Това ще ви помогне, за да убедите наследника си да

...
Това ще ви помогне, за да убедите наследника си да
Коментари Харесай

Ето как лесно може да накарате детето да учи още един чужд език!

Това ще ви помогне, с цел да убедите наследника си да стартира да го учи и след това да не се откаже


Използвайте пристрастията на сина си към италианския футбол или на щерка си към френското кино, да речем. Ако желаете да запише британски, най-хубавият ви мотив са електронните игри.

Не настоявайте обаче за език, който детето не желае. Колкото и да го убеждавате, че немският ще му бъде доста потребен, в случай че не го харесва, даже да се преборите да тръгне на курс, резултатите едва ли ще са
блестящи. В пубертета и най-послушните мъчно склоняват да вършат спомагателни гадни неща -смятат, че им стига да вървят на тъпото учебно заведение. Чак след 20 евентуално биха учили език, който не харесват, тъй като осъзнават, че им е необходим за триумф в работата.

Не зацикляйте в визиите си за полезността, тъй като може да се окаже, че най-вече работа ще му прави не класическа композиция от британски плюс немски или френски. Когато нещо е всеобщо, престава да бъде огромно преимущество. Английски плюс японски, съветски или арабски може да е по-ценно умеене пред значително работодатели.

А щом не държите на избран език, само че желаете синът или щерка ви да поставя още старания за развиването си, може да ползвате още доста трикове.

Не е неприятно да подхвърлите концепцията да учи език, който се счита за другоземен, и да се хвали с това пред компанията си – да вземем за пример китайски, който е скъп поради мощната китайска стопанска система.

Добър номер е да пледирате за език, който ще му е по-лесен, тъй като знае различен непосредствен – нидерландски след немски или португалски след испански, да речем. Т.нар. у нас холандски го приказват в Холандия и фламандците в Белгия. Португалски се приказва и в Бразилия – просперираща стопанска система, и в няколко огромни страни в Африка като Мозамбик и Ангола.

Много внимавайте, в случай че ще давате образци с негови другари. В тази възраст децата никак не си падат по това. Но може на часа да употребявате, в случай че най-хубавата приятелката, другар, проектогадже потегля на езиков курс. Предложете и вашето дете да направи същото, с цел да са дружно повече време.

Познавате си го и може да прецените по какъв начин ще одобри, в случай че и вие решите да се запишете да учите този език или да опресните знанията си по него, тъй като ви е нужно за работата. Е, не са доста тийновете, на които ще им хареса да вървят на курс с мама или тате. Но нищо не ви пречи да действате редом и да желаете синът или дъщерята да ви оказва помощ у дома. Отвикнали сте да учите и имате потребност от съвещания. Правете се на тъпи, молете за пояснения и не се дразнете, в случай че ви ги дава с голяма скука и даже доза пренебрежение.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР