Това ще стане ясно утре. Днес се проведоха два парламентарни

...
Това ще стане ясно утре. Днес се проведоха два парламентарни
Коментари Харесай

Възможно е новият президент на Италия да е жена

Това ще стане ясно на следващия ден. Днес се организираха два парламентарни вота за избор на президент. Пети и шести подред, те не излъчиха нов държавен глава.

Седмият избор е на следващия ден.

Шестият избор бе проформа, в очакване на общ претендент на парламентарните сили. За първи път през днешния ден водачите се събраха по време на шестия избор на съвет: Джузепе Конте – „ Пет звезди ”, Енрико Лета – Демократическа партия и Матео Салвини „ Лига ” както е по реда на резултата от парламентарния избор през 2018-а година.

Преди това Салвини се е срещнал на неутрално място с премиера Марио Драги. След съвета на трите основни политически сили Енрико Лета сподели, че няма да е елементарно, тъй като се сблъскват параметрите на двете обединения – лява и дясна - и надали  утрешният ден ще е точният.

Противно на него Матео Салвини и Джузепе Конте са оптимисти, уверени, че президент на Италия ще бъде жена. Това би трябвало да е генералният шеф по националната сигурност Елизабета Белони или актуалният юридически министър Марта Картабиа.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР