Това ще промени нашето разбиране за корабостроенето и мореплаването в

...
Това ще промени нашето разбиране за корабостроенето и мореплаването в
Коментари Харесай

Историческа Находка На Дъното На Черно Море До Българския Бряг! Изумително Видео!

Това ще промени нашето схващане за корабостроенето и мореплаването в античния свят, означи той.

Смята се, че корабът е търговски от вида, за който откривателите настояват, че към този момент е бил виждан на древногръцка мозайка в Британския музей. Антиката, която датира от към същия интервал, изобразява сходен съд, на който Омировият воин Одисей е завързан към мачтата, с цел да устои на песните на сирените.

От научния екип оповестиха, че имат намерение да оставят кораба там, където е открит, само че прибавиха, че са взели малко парче, което е било изследвано и датирано от Университета в Саутхемптън. Резултатите " потвърдиха, че това е най-старият останал незасегнат потопен транспортен съд, прочут на човечеството ". Учените обявиха, че данните ще бъдат обществено оповестени на конференция на MAP в Лондон по-късно тази седмица.

Международният екип е разкрил и изследвал повече от 60 корабокрушения. В състава му са морски археолози, учени и морски геодезисти, а задачата му е в границите на три години да изследва дълбините на Черно море. Сред находките до момента са плавателни съдове от казашкия флот от 17-и век, римски търговски кораби, цялостни с амфори и други

Документален филм за откритията ще бъде показан през днешния ден в Британския музей.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР