Това ще оскъпи живота на българите, добави тяКъм момента не

...
Това ще оскъпи живота на българите, добави тяКъм момента не
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: България не е готова да спре доставките на газ от Русия

Това ще оскъпи живота на българите, добави тя

Към момента не можем да кажем „ Няма да доставяме газ от Русия “, сподели вицепремиерът Корнелия Нинова в ефира на.

Тя изясни, че са обсъждани няколко разновидността с финансовия министър Асен Василев.

"България не е подготвена с различни доставки, с цел да спре доставките от Русия най-малко до края на годината. Това ще оскъпи живота на българите. Ние желаеме да защитим българския народен интерес. Ние имам поради като съдружен сътрудник ", добави Нинова.

Тя изясни, че има увещание, че може да се заплаща в рубли, откакто Русия разгласи, че за вражески страни доставките ще са против рубли.

Според Нинова е значимо Брюксел да вземе общо решение, с цел да се почувства облекчение от всяко домакинство.

„ Решенията са свързани с понижаване на акциза на горивата на половина от минималния в Европа. В момента ние сме страна с най-малък данък на горива. Той сега е 830 лева на 1000 литра за оловосъдържащ бензин, 710 лева на 1000 за безоловния бензин. Представете си, че с този данък реализираме триумф на българското държавно управление да се понижи на половина. Това ще бъде доста сериозен принос в понижаване на крайните цени на всички артикули и услуги. Ние предлагаме - таван на цената на газа. Ако това се одобри, ще облекчим хората доста. си от Европейския съюз на Има поддръжка от огромни стопански системи и Франция и други огромни стопански системи “, сподели Нинова.

Вицепремиерът съобщи и че с половин милион т е повишен размера на стоманата, който Турция може да внесе в Европейски Съюз и в този момент следва да се контракти за страната ни какъв брой ще е и на какви цени.

Относно кандидатурата за Нинова счита, че е трябвало да е човек, който няма политически обвързаности.

„ Ние сме коалиция и би би трябвало да излезем с една кандидатура. Това беше нашата позиция. Колегите не стигнаха до това единодушие. Имаме две кандидатури “, изясни тя

Според нея има заплаха шефа на Българска народна банка да бъде определен с гласовете на опозицията.

„ Смятам, че на този пост не трябваше да се кандидатират хора, които са политически обвързани. Българска народна банка е доста сериозна институция. Не мисля, че там трябваше да се заложи на хор на човек или на хора претенденти, които нямат политическа обязаност със съществени експерти в банковата сфера “, сподели Нинова.

Тя разяснява и че не схваща за какво се образува стремително досъдебно произвеждане против министър Василев за това, че е показал една от компаниите като вероятно със подозрение за корупция.

„ Има толкоз мотиви да се образуват досъдебни производства за същинска корупция, да се стигне до съд, да се стигне до присъда “, сподели още вицепремиерът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР