Това ще е най-скъпото мероприятие от този ранг в историята

...
Това ще е най-скъпото мероприятие от този ранг в историята
Коментари Харесай

Световното по футбол в Катар: Какво трябва да знаете за първия зимен турнир в историята

Това ще е най-скъпото мероприятие от този сан в историята на ФИФА – 220 милиарда $

Месец преди началото на първото зимно Световно състезание по футбол, което тази година ще се състои в Катар, към този момент са ясни и съответните правила, които почитателите и спортистите ще би трябвало да съблюдават... в случай че не желаят да се озоват в арабски затвор. Тазгодишния шампионат се организира в страна, която е доста надалеч както от демокрацията, позната в Западния свят, по този начин и от морала, характерен за цивилизацията, с което мнозина към този момент се зарекоха, че няма да гледат нито един мач. А свадите се редят един след различен. 

Световното състезание в арабската страна ще е най-скъпо в историята на шампионата.  И то не с няколко милиона $, а повече от няколко десетки пъти по-скъпо от това в Бразилия, което счупи всички върхове. Общата сума в долари възлиза на към 220 милиарда и за това има причина.

Топлината

Неслучайно за начална дата за шампионата е определен 20 ноември – в последните дни на есента и малко преди зимния сезон. Това се дължи на адската горещина, която е присъща за страната. Но в случай че мислите, че защото е зима, това е проблем, който е решен – не е. Температурите там в интервала на шампионата се чака да са сред 30 и 36 градуса по Целзий, със междинни равнища от към 33 градуса. Това ще има сериозен резултат върху играта на футболистите и може да окаже въздействие даже върху здравето им, изключително когато става въпрос за тимове от северни страни, които не са привикнали с това.

Като заговорихме за това някой да не е привикнал с нещо, 

Катар е страна, известна с ужасяващите си нарушавания на човешки права. Инвестицията от 220 милиарда $ за Световното състезание е част от огромния проект на арабската страна за 2030 година, в който се плануват редица големи инфраструктурни планове. За да се изпълнят те обаче, е нужна работна ръка, която постоянно се оказва импортирана от други страни.
Според отчети на редица правозащитни организации, отношение на управляващите в Катар към тези хора е повече от незадоволително. Сочи се, че в интервала сред 2010 и 2019 година в страната в трудови злополуки, свързани точно със строителството, са починали над 15 000 служащи от непознати страни. Една немалка част от това число, което към 2022 година евентуално се е нараснало доста, са умряли по време на строителството на стадионите за Световното.

Световно неразбираемо е и отношението на катарците към малцинствата

Колкото и хомофобско настроено да е популацията на България и колкото и да гледаме с друго око над другите тук, обстановката у нас бледнее спрямо тази в Катар. Хомосексуализмът или даже данните за подобен там се санкционират със затвор до 3 години и солидна санкция. Затова голяма част от почитателите на футболни тимове, които са част от тези малцинства изрично отхвърлят да посетят страната, даже и да желаят да поддържат обичания си отбор. Това се случва въпрки опитите на Катар да минимизират вредите от предстоящата ниска посещаемост, като... разреши по време на мачове да се развява LGBT знамето. 

Има и други ограничавания, които са странни и прекомерно крайни за всеки човек, израснал на запад

Така да вземем за пример служители на реда предизвестяват почитателите, които въпреки всичко ще участват на Световното, че сексът е напълно неразрешен, в случай че не сте женени – по какъв начин се потвърждава това е различен въпрос, в случай, че законът в Катар е „ Шария “. В този смисъл проблем ще има всеки почитател или футболист, който е решил за добра концепция да се впусне в случка с непознат/а за една вечер след посещаване на бар или дискотека.

А като стана въпрос за питейни заведения и нощни заведения – алкохолът

Консумацията му е напълно неразрешена в Катар на обществени места и в този смисъл празненство културата, позната в Европа, е безусловно непрепоръчителна. Както за предходното „ закононарушение “, по този начин и за това се планува солидна санкция, само че и затвор за период до 7 години. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР