Това се случва на фона на спад на пазара като

...
Това се случва на фона на спад на пазара като
Коментари Харесай

Двукратен ръст на пазара за геймърски монитори

Това се случва на фона на спад на пазара като цяло от 2010 година насам

Сегментът на геймърските монитори пораства към този момент няколко следващи тримесечия

Продажбите на компютърни монитори като цяло понижават от 2010 година насам и на този декор производителите се насочиха към нишови артикули, в частност за геймърите, където се следи растеж, отбелязва нов разбор на TrendForce.

Сегментът на геймърските монитори пораства към този момент няколко следващи тримесечия и тази наклонност ще се резервира и отсега нататък. В рамките на актуалната година се чака нарастване на продажбите с 40% до 3,5-3,7 млн. броя, сочи прогнозата на TrendForce.

През предходната година са продадени 2,5 млн. геймърски монитора, или два пъти повече в сравнение с през 2016 година При това, към този сегмент от пазара TrendForce отнася единствено мониторите с кадрова периодичност над 100Hz, т.е. анализът не регистрира някои модели, употребени за игри.
още по тематиката
Лидер на пазара на геймърски монитори е тайванската компания Asus, делът на която през предходната година възлиза на 30% от всички продажби. В топ 5 попадат още BenQ, AOC, Philips и Samsung.

Прави усещане, че през предходната година Samsung е нараснала пазарния си дял до 13%, спрямо 5% година по-рано. Анализаторите от TrendForce акцентират и растежа на тайванския производител MSI, само че не разкриват точни данни за продажбите и пазарния дял.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР