Това се случва, когато цифрите показват, че скорошната тенденция на

...
Това се случва, когато цифрите показват, че скорошната тенденция на
Коментари Харесай

Купувачите се обръщат към пакетиран обяд, за да поддържат бюджета си в съответствие - тъй като инфлацията в цените на хранителните стоки остава висока

Това се случва, когато цифрите демонстрират, че скорошната наклонност на последователно понижаване на инфлацията в цените на питателните артикули беше дейно спряна през януари, защото търговците на дребно овладяха специфични предложения след Коледа.

Kantar Worldpanel, който наблюдава продажбите сред веригите, сподели, че темпът на годишно повишаване на цените на храни, питиета и други артикули от първа нужда за семейството остава висок от 6,8% през четирите седмици до 21 януари.

Това съставлява спад от единствено 0,1% по отношение на равнището на инфлация за хранителни артикули през декември от 6,9%.

Въпреки това, обособени данни от British Retail Consortium (BRC) – комерсиална асоциация, която съставлява супермаркетите – и NielsenIQ, също във вторник, са по-оптимистични.

Тяхното проучване допуска, че инфлацията на цените в магазините - която включва както хранителни артикули, по този начин и нехранителни артикули като облекла - е спаднала този месец до най-ниското си равнище от май 2022 година

Главн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР