Това се посочва в съвместно изявление, прието днек след срещата

...
Това се посочва в съвместно изявление, прието днек след срещата
Коментари Харесай

Г-7 ще подкрепи Киев през 2023-2024 г. с 44 милиарда долара frognews.bg

Това се показва в взаимно изказване, признато днек след срещата на министрите на финансите и ръководителите на централните банки от Групата на седемте.

“Заедно с интернационалната общественост ние увеличихме нашите задължения за бюджетна и икономическа поддръжка на Украйна за 2023 година и началото на 2024 година до 44 милиарда $, което ни разреши да одобрим програмата на Международния валутен фонд за Украйна в размер на повече от 15.6 милиарда $ за четиригодишен интервал ”, се споделя в известието.

 

“Тази поддръжка дава убеденост на Украйна и разрешава на нейните управляващи да обезпечат действието на държавното управление, да продължат да дават съществени услуги, да поправят развалената инфраструктура и да стабилизират стопанската система ”, показват министрите и ръководителите на централните банки от Г-7.

Япония ще ръководи срещата на Г-7 през 2023 година. Досега японската страна е провела някои министерски срещи на Г-7, в това число външни министри и министри на цифровизацията и технологиите.

 

Срещата на върха на Г-7 от 19 до 21 май ще се организира в Хирошима, градът, който на 6 август 1945 година беше подложен на американската атомна бомбардировка. Поканени са също водачите на Австралия, Бразилия, Виетнам, Индия, Индонезия, Островите Кук, Съюза на Коморските острови и Южна Корея.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР