Това се е случило след получена в ГДБОП информация за

...
Това се е случило след получена в ГДБОП информация за
Коментари Харесай

Гдбоп Получиха Сигнал, Спряха Съмнителен Товар! Джакпот, Та Това Е Същински Рекорд! Вижте Само Какво Заловиха!

Това се е случило след получена в ГДБОП информация за незаконно въведено от Турция в страната огромно количество цигари без бандерол. Служителите от Сектор „ Контрабанда “ на основната дирекция подхванали дейности за определяне и задържане на контрабандния товар.

Според данните, товарна комбинация - влекач и ремаркe с турски регистрационни номера е влезнала в България, натоварена с огромно количество тютюневи произведения. При инспекциите е открито, че транспортното средство, карано от 47-годишен турски жител, е минало през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево на 22 декември 2017 година Водачът заявил пред българските митнически управляващи, че транспортира строителни материали /цимент/, а като адресат показал българско комерсиално сдружение. Междувременно, в съдействие с турските управляващи е изяснено, че на посочената дата камионът е изнесъл от Турция цигари без бандерол.

При последвалите оперативно-издирвателни дейности, на 3 януари 2018 година влекачът, с ремаркето и водачът са открити на паркинг в София и е известена Агенция „ Митници “.

Шофьорът на товарния автомобил е арестуван, както и още един, за който има данни, че е съпричастен към осъществяваната незаконна активност. При огледа на място е изяснено, че транспортното средство е празно, само че са открити следи за осъществен превоз на тютюневи произведения. В процеса на следствието е открито, че контрабандно въведените в страната цигари са разтоварени в складово помещение на столицата.

Съвместно със чиновници на Агенция „ Митници “, при инспекция в склада на територията на с. Владая, са открити 642 мастербокса цигари без бандерол от пет разнообразни марки. В непосредствена непосредственост до помещението са открити транспортни средства, употребени за превоз и следващо разпространяване на тютюневите произведения на територията на страната. В едно от тях са открити 553 мастербокса, или общо 1195 мастербокса – 598 200 кутии контрабандни цигари. Цигарите и транспортните средства са конфискувани от чиновниците на Агенция Митници по формираното досъдебно произвеждане.

Водачът на турския камион е арестуван с прокурорско разпореждане за период от 72 часа. Работата по случая продължава.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР