Това съобщиха от пресцентъра на Сотир Цацаров. При него е

...
Това съобщиха от пресцентъра на Сотир Цацаров. При него е
Коментари Харесай

Цацаров проверява всеки с имоти над 500 000 лв. и скъпи коли

Това оповестиха от пресцентъра на Сотир Цацаров.

При него е постъпила информация от Национална агенция за приходите за приходите за 365 физически лица, придобили през 2015 година и 2016 година недвижими парцели с цена над 500 000 лв.. 245 души са се сдобили с парцели на стойност от 500 000 до 800 000 лв., а 120 души - с такива над 800 000 лв..

В същото време на територията на страната се ръководят 50 автомобила „ Майбах “, 193 „ Бентли “ , 31 „ Ламборгини “, 68 „ РолсРойс “ и 93 „ Ферари “.

Цацаров е сезиран и от Групово дело „ Национална полиция “ - Министерство на вътрешните работи със информации за открити леки коли от въпросните първокласни марки. В справките е посочено, че против част от физическите лица има материали в Министерство на вътрешните работи за възможни закононарушения от общ темперамент, в това число за осъществени данъчни закононарушения и измами.

На базата на тази информация Цацаров е разпоредил на прокуратурите да подхващат дейности.

Освен това е предоставено на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите осъществяване на данъчни инспекции, при които да се открият минимум: датата на придобиване и цената на колите, като се изискат контракт за покупка, фактура или митническа декларация (ЕАД), както и произхода на паричните средства.
Указано е да се извърши разбор на получените приходи. При обявление на заемни средства, ще се изследва произхода им, надлежно декларирани ли са те по реда на ЗДДФЛ - както от заемодателя, по този начин и от заемополучателя.

Разпоредено е също да се проучва до каква степен посочената цена на придобиване на автомобил подхожда на действителните пазарните цени все още на договорката. Ако бъде открито, че съответната кола е ръководена от друго лице, друго от притежателя , е разпоредено да се изиска информация за основанието за даването й и времето за даване.

На Национална агенция за приходите са предоставени данъчни инспекции и на притежателите на скъпи парцели, в това число и разбор на получените приходи, за определяне съществуването на средства за придобиването на парцелите.

Министерство на вътрешните работи пък пък би трябвало да събере данни за продавачите на парцелите , по кое време и къде са осъществени покупко-продажбите, съществуването на свързани лица, компании и тяхната активност, декларирани приходи, осъществени разноски, банкови сметки, придвижването на проверяваните средства по банковите сметки и други

След привършване на инспекциите ще бъде предоставена спомагателна информация за последващите дейности от прокуратурата, се споделя още в формалното известие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР