Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл, предава ТАСС. Руската църква

...
Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл, предава ТАСС. Руската църква
Коментари Харесай

Путин поздрави руснаците за Рождество Христово

Това оповестиха от пресслужбата на Кремъл, предава ТАСС.

Руската черква отбелязва по остарял жанр настъпването на Коледа на 7 януари.

„ Поздравявам ви сърдечно с Рождество Христово. Този ярък празник ще подари милиони вярващи с наслада и вяра, ще ги приобщи към духовните извори и отческите обичаи, ще ги сплоти към непреходните християнски полезности и многовековното историческо и културно завещание на съветския народ “, се споделя в поздравлението.

„ С възприятие за надълбоко задоволство означавам плодотворната, същинска подвижническа активност на Руската православна черква и другите християнски конфесии, съдействащи за поддържането на гражданския мир и единодушието в нашата страна, развиването на междурелигиозния и междунационалния разговор. И, несъмнено, значимият им принос в укрепването на висок моралн и добродетелност в обществото, възпитанието на подрастващото потомство и решението на насъщните обществени проблеми “, означи съветският президент.

Путин пожела на всички православни християни, които означават Рождество Христово, здраве, триумфи и благоденствие.

Руският президент посрещна Коледа в Санкт Петербург

Руският президент Владимир Путин посрещна нощес настъпването на Коледа по остарял жанр, като посети работа в черква в Санкт Петербург, където е бил кръстен татко му, предадоха Франс прес и ТАСС.

След края на церемонията Путин подари на църквата, издигната през 18 век, икона от 19-и век.

Патриарх Кирил, глава на Руската православна черква, посрещна настъпването на Коледа в храма "Христос Спасител " в Москва, където присъстваше и министър председателят Дмитрий Медведев.

Патриарх Кирил изрази страдание, че хората губят връзка с Бога и с другите хора. Днешната ценностна система не оставя място за любовта, лоялността или за подготвеност да се служи, което унищожава фамилиите, обществото и страната, предизвести той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР