Това съобщи заместник- министърът на туризма Ирена Георгиева, която участва

...
Това съобщи заместник- министърът на туризма Ирена Георгиева, която участва
Коментари Харесай

130% ръст на туристическите посещения на чужденци в България

Това заяви заместник- министърът на туризма Ирена Георгиева, която взе участие в конференция на Летище София във връзка оповестяването на желанията в България на нискотарифната компания.

Нискотарифната самолетна компания ще разшири базата си на летище София с прибавянето на седми аероплан, който ще оперира от летище, ще започва два нови маршрута до Хамбург и Стокхолм и ще увеличи честотата на 12 от най-предпочитаните си настоящи полети.

Това заяви Роланд Тишнър, управител интервенции на самолетната компания за Унгария. Той уточни, че това ще способства за основаването на 50 директни работни места в самолетната компания и 200 индиректни свързани с наземното обслужване.

Заместник-министър Ирена Георгиева уточни, че Министерството на туризма ще ускори съдействието си с Летище София и авиоиндустрията във връзка с взаимното създаване на нови дестинации, показване на страната и на туристическите артикули на България на територията на Летище София, взаимно присъединяване в туристически събития, реклама на туристическите забележителности и на България като целогодишна туристическа дестинация в информационните канали на самолетните компании.

От огромно значение е, че Летище София поддържа едни от най ниските летищни такси в Европа и в района, разяснява още заместител министър Георгиева.

" След тези две сложни години всяка добра вест, която идва от авиоиндустрията, от летищата и особено от летище София и от туристическата промишленост, са извънредно значими освен в стопански и обществен смисъл, само че и в чисто психически смисъл за възобновяване на настройката за пътешестване на хората, на туристите ", уточни тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР