Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на

...
Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на
Коментари Харесай

Такова Чудо Скоро Не Е Било! 800 Милиона Лева Се Изсипват В България! Ето Кой Ще Намаже, Това Са

Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на откриването на първия цех на софтуерния колос „ ОСРАМ “ в България.

На събитието участваха и заместител министър-председателят Томислав Дончев, кметът на Пловдив Иван Тотев и изпълнителният шеф на Българска организация за вложения Стамен Янев.

Инвестицията на немската компания е за 50 млн. лв., и с нея се основават 900 работни места, стана ясно по време на събитието.

“Виждаме положителни сигнали и от редица други компании ”, сподели Александър Манолев. По думите му единствено от началото на годината са сертифицирани 23 плана на обща стойност към 300 млн. лева, които плануват разкриването на 5000 работни места. “Нещо повече, все още планове на обща стойност от към 800 млн. лева са входирани в Българска организация за вложения и се приготвят да започват ”, добави той.

„ Сигурен съм, че с всичко, което сме почнали като дейности – за понижаване на административната тежест, за развиването на индустриалните зони, за подобряването на връзката сред образованието и пазара на труда и всичко останало, тези резултати ще продължат да бъдат надграждани ”, акцентира зам.-министър Манолев.

Той добави, че е налице още една положителна наклонност - повече компании да влагат във високотехнологични планове в България.

Над половината шведски компании в България възнамеряват да усилят вложенията си. За последните 10 години шведски компании са вложили в България над 208 млн. евро, като болшинството от тях правят оценка позитивно страната ни и възнамеряват ново уголемение на активността си тук. Това е било обявено на среща сред заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев и посланика на Швеция у нас Луиз Бергхолм.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР