Това съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от БиТиВи. Иван

...
Това съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от БиТиВи. Иван
Коментари Харесай

Терор Над Българския Народ! Вижте Какво Откриха В Компютрите На Тад Груп!

Това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев, представен от БиТиВи. Иван Гешев приказва пред публицисти в Добрич по отношение на интервенцията против данъчни закононарушения, при която бе задържан главния очевидец по Суджукгейт. Гешев не уточни платформата, която е поддържала имейл адресите.

По думите му е ясно, че някой е хакнал базата данни, осъществено е търсене и са отваряни пощи на хора.

" Най-малкото това съставлява нерегламентирана активност, разяснява заместник-главният прокурор.

Иван Гешев заяви, че чиновниците на компанията, в която се води следствието, са подали молба за овакантяване, което обаче не взема решение въпроса с възможната наказателна отговорност.

Припомняме, че през днешния ден повдигнаха обвиняване и на притежателя на " ТАД ГРУП " ЕООД Иван Тодоров поради хакерската офанзива против Национална агенция за приходите. Така упрекнатите до този миг са трима, дружно с Кристиян Бойков и Георги Янков, комерсиалният шеф на компанията. Обвинението е за тероризъм.

Продължава преглеждането на конфискуваната техника при вчерашната акция на ГДБОП. Във файловете са открити доста данни за държавни институции, банки и застрахователни компании, написа Нюз.бг.

Адвокатите дефинираха обвиняванията за неуместни, а Кристиян отхвърля всички обвинявания. Адвокатът на Кристиян Георги Стефанов прикани да не бъдат намесвани в политиката, само че не изключи и офанзивата да идва и от съперници.

Въпреки че специалисти предупреждаваха, че в случай че се окажат правилни информациите за наранени 4 млн. лица с изтекли данни това ще е най-голямото приключване на персонални данни, от Национална агенция за приходите успокояват, че тежки и съществени последици не може да има. Вчера бе оповестено, че няма потребност тези жители да си сменят персоналните карти, а съществено наранени са едвам под 200 души, които ще бъдат персонално известени по телефона.

От Национална агенция за приходите обаче признаха, че до този миг сериозен обзор на осведомителната сигурност не е правена. Едва три дни откакто стана ясно, че пробив е имало, стартира одит на осведомителните системи на приходната организация, а КЗЛД стартира инспекция при започване на тази седмица.

От Българска социалистическа партия настояха президентът да свика КСНС на тематика кибер сигурността и националната сигурност. От Движение за права и свободи още преди няколко дни лансираха концепцията Народното събрание и депутатите да прегледат казуса.

Днес депутатите образуваха и анкетна комисия, която да прегледа случая.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР