Това съобщи за Факти.бг изследователя Павел Серафимов разкривайки каква е

...
Това съобщи за Факти.бг изследователя Павел Серафимов разкривайки каква е
Коментари Харесай

Ще Ви Пръсне Главата! Нова Взрив Теория: Буда Е Бил Българин!

Това заяви за Факти.бг откривателя Павел Серафимов разкривайки каква е връзката на българите с Индия.Още една индикация за това, че част от предците на индийските брамини са потомци на траките, които Дионис довежда е обстоятелството, че в далечното минало, по времето на Патанджали (края на първо хилядолетие преди Христа) наложително качество за брамините е да са със светла кожа и руса коса. Повече от ясно е, че в този интервал, брамините, които са част от античните арийци, няма по какъв начин да принадлежали на локалното население. Еврипид разказва Дионис като хубав юноша със златисти къдрици, разумно е неговите потомци да са хора с по-светла коса от тази на дравидите.

Потомци на старите арийци се явяват и саките-народ обитаващ Средна Азия в далечното минало. За саките се счита, че са наследници на кшатрия – войнската класа на арийците. Днес саките са набедени за иранци, само че още в средата на първо хилядолетие преди Христа, гърците са знаели прелестно, че саките са траки и са отбелязали това напълно ясно в своите литературни произведения. В сборника “Cambridge
Ancient History ”, Vol. X, p.247 е изказано визията, че под названието сака парадрая персите може да имат поради гетите. Персите назовават масагетите ма-сака, т.е. гледат на масагетите като част от саките, а за масагетите Йордан е безапелационен, че са част от гетите. На масагетската кралица Томира е приписано основаването на град Томи в Добруджа през VI век прочие Христа. Нека не забравяме,
че тракийските успоредици на арийските топоними и хидроними са най-вече от земите на гетите, това няма по какъв начин да се дефинира като случайност.

За саките би трябвало да се спомене още нещо от голяма важност. Знае се, че те са със светла кожа, т.е. те спадат към антропологичен вид, който е друг от този на индийците и иранците. Не какъв да е, а известния в целия свят Буда произлиза от средите на саките. Неговото същинско име е Сидхарта, а Буда е название със значение безсънен. Друго име на създателя на една от най-разпространените религии е Сакия Сину – тук етническия генезис на Буда е указан напълно ясно, написа Блиц.

Да не забравяме и това, че учението на Буда е едно отражение на доктринатата на живелите много по-рано Залмоксис и Орфей, които проповядват за безсмъртието на душата, а натъртват и на значимостта от непривързаност към материалното и на въздържането от хранене с месо.

Съществуват и други данни свързващи Буда с траките. Правейки изследване на историите за похода на Дионис в Индия, Д.М. Бухарин загатва, че тракийския господ оставя наследници. Като такива са посочени Спатемба и Будия. Бухарин счита, че в остарялата индийска легенда може да се прави подмятане за Буда. Това не е за занемаряване като имаме поради обстоятелството, че саките, от които Буда произлиза са траки, подобен е и Дионис – наследник на богинята Земела.

Разбира се, при положение, че един народ се засели в избрана територия, там би трябвало да останат и някакви материални следи. Такива има, само че е тъпо, че по въпроса съвсем не се приказва. В Северна Индия са намирани особени типове кирко-копачи с муфа. Те нямат традиция на развиване в района, а най-рано се срещат на територията на България през пето хилядолетие прочие Христа. Поради своята резултатност, тези кирко-копачи се употребяват даже и през днешния ден, само че към този момент направени от желязо, а не от мед, или бронз.

Интересни паралели се срещат и сред керамиката от Северна Индия и по-старата халколитна керамика от Тракия. Както формата на съдовете, по този начин също и орнаментите демонстрират смайващи прилики. Не е за занемаряване и обстоятелството, че доста количество знаци от печатите открити в Мохенджо Даро, Харапа, Лотал и така нататък съответстват изцяло с по този начин наречената Балканска, Дунавска книжовност, която
е най-малко две хиляди години по-стара.

Тези сведения са несъмнено значими и забавни, а към тях може да се добави още нещо. Преди към две хиляди години Страбон оповестява за тракийското племе сарапари живеещо сред арменци и мидийци (хора обитаващи Иран). Малко по-късно Плиний Стари слага клон на сарапарите край Бактрия (Афганистан). Разказвайки за северноиндийските племена, същия създател загатва кикони, туни, брисари,
чиито имена са съвсем идентични на тракийските племенни названия кикони, туни, брисеи.

Не единствено разполагаме със сведения на над 10 остарели създателя за идване на траки в Индия, само че съществуват и данни за съответни тракийски племена в Средна Азия. Като имаме поради тези неща, не е по никакъв начин учудващо, в случай че се натъкнем на доста количество близки думи в тракийски и санскрит:

санскрит-тракийски-български

адима-адина-адин (един родоп.диал.)

акси-ак-око

амба-ямба-(в)ъмбел (извор)

апа-апа-(в)апа (блатиста вода стблг.)

асми-аз-аз

аси-аса-осил, острие, заостреност

асия-оста-уста

бага-багайос-богъ (бог)

бáла-балиос-бял

балá-балайос-болии (по-голям, по-едър стблг.)

бара-аберет-бьрати (бера, групирам, нося стблг.)

братр-братер-братрь (брат стблг.)

бргу-берг-бряг

буриж-бруз-бърз

васу-васо-весел

ведате-видето-вѣдѣти (зная стблг.)

виса-виса-вьсъ (село, населено място стблг.)

гарма-герме-горя, парещ

гири-гара-гора

дала-дел-дел (дял, парче)

дама-дама-дом

дана-дане-данъ (данък, подарък стблг.)

дате-дает-дѣти
(поставям, поставям стблг.)

дина-дин-ден

дршиу-дерзас-дързък

драма-друме-дръм (горичка)

дума-думас-дымъ (дим стблг.)

дхар-дарза-държа

джара-стар-стар

ила-ила-илъ (глина стблг.)

кала-кал-кал

кама-кама-камотна (хубава родоп.диал.)

крсна-керсас-чер (черен)

купака-купа-купá (купчина)

ма-ме-ме (мене)

матр-матар-матерь (майка, майчин стблг.)

пана-пана-пяна

прия-приянт-приятен

прус-прас-пръскам

сама-сама-самъ (сам стблг.)

сари-звер-звѣръ (звяр стблг.)

ступа-стоб-стобор

сушка-саусу-суша

свита-светул-светъл

такас-такос- (по)текло

тама-тама-тъма

тата-тата-тате

три-три-три

трас-трус-трус

уда-вода-вода

ханти-гентон-гнетѫ
(гнетя, натискам, блъскам стблг.)

Всеки лингвист, който е осведомен с тракийската ономастика, а и със санскрит, би трябвало да може да направи връзката сред речта на Орфей и тази на старите арийци. Ако това бе сторено, щеше да е много по-трудно да се вършат спекулации по отношение на ориста на траките и произхода на народа ни.

Уверихме се, че данни за тракийския поход в Индия има предостатътчно, ясно е и отъждествяването на арийците саки с траките, да не забравяме и сведението на Стефан Византийски по отношение на това, че Ария е най-старото име на Тракия. Реално видяно повече доказателства не са ни нужни, нужна е незаинтересованост, а и храброст да се тръгне срещу течението, срещу неиздържаните теории.

Представените тук данни демонстрират, че фактически има връзка сред българите и Индия, само че тя не е такава, каквато я разказват избрана група създатели. Ние не идваме от земите край Хималаите, а сме потомци на антично балканско население-траките. Част от тях, в търсене на нови земи се е откриват в Средна Азия и там дедите ни повлияват културно и езиково на локалното население.

Това изяснява за какво единствено измежду принадлежащите на арийците брамини се срещат генетични маркери типични и за нас българите, до момента в който с дравидското население на Индия, генетични прилики не са открити. Виждаме, че няма мистерии и необясними явления, или както е споделил един интелигентен човек преди време - Истината в никакъв случай не е комплицирана, комплициран е пътя тя да се укрие.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР