Това съобщи вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството

...
Това съобщи вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството
Коментари Харесай

Над 370 млн. лв. са предвидени за енергийно обновяване на публични сгради

Това заяви вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов на среща с Н. Пр. Йорам Елрон - дипломат на Израел в България. Двамата разискаха областите от съвместен интерес, в които България и Израел могат да си сътрудничат.

„ Енергийната успеваемост е приоритет на българското държавно управление във всички браншове, включително и във ВиК бранша. „ Целта ни е да подменим ВиК оборудванията с енергоспестяващи, както и да прилагаме новаторски решения и технологии за понижаване на разноските за ток за ВиК услугата “, изясни министър Караджов.

Посланик Елрон акцентира, че страната ни може да разчита на богатия опит за ръководство на водите, който израелската страна има. Той осведоми, че в Израел от изключително значение е следенето и незабавното премахване на течове по водоснабдителната система, като сега загубите на вода в някои общини там са към 5%.

„ Нашият главен приоритет в бранш ВиК е чистата вода за пиянство, по тази причина се фокусираме върху качеството на питейната вода и осъществяването на съответните ограничения за възстановяване качеството на услугата “, сподели от своя страна вицепремиерът. Усилията на екипа на Министерство на регионалното развитие са ориентирани към понижаване на загубите на вода по преносната мрежа, тъй като сега междинният % загуба на вода в страната е сред 55 и 60, само че в някои обитаеми места доближава и до 85 на 100.

На срещата стана ясно още, че Министерството на районното развиване и благоустройството има интерес към задълбочаване на партньорските връзки с Израел във всички сфери на съдействие, в т. ч. в региона на строителството, пътната инфраструктура, районната политика и развиването на градовете.

Модернизирането на пътната мрежа също е измежду целите на Министерство на регионалното развитие. Министър Караджов показа стратегическите инфраструктурни планове, които държавното управление е заложило за осъществяване и планиране: завършването на автомагистралите „ Хемус “, „ Европа “, „ Струма “, „ Черно море “ и „ Рила “ и на скоростния път Видин – Ботевград, както и построяването на автомагистрала „ Русе – Велико Търново “ и разширение на инфраструктурните връзки с Република Северна Македония. С цел възстановяване на свързаността държавното управление възнамерява създаване и на три тунела под Стара планина – „ Шипка “, „ Петрохан “ и „ Черно море “ – по протежението на едноименната автомагистрала.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР