Това съобщи в. "Старият мост". На тях са им сигнализирали

...
Това съобщи в. "Старият мост". На тях са им сигнализирали
Коментари Харесай

Оградата по границата в Свиленградско също падна

Това заяви в. "Старият мост ". На тях са им алармирали читатели, които са изпратили и фотоси.

Заради проливните превалявания равнището на една от рекичките тук се е повишило и водата е отнесла няколко от металните ограждения, издигнати за да се пресече противозаконното прекачване на мигранти на българска територия.

Съоръжението е извънредно значимо за сигурността както на България, по този начин и на Европа. През октомври м. година то бе оповестено от Правителството за стратегически обект от голяма важност за националната сигурност.

33-километровото ограждение от Капитан Андреево до Маточина, дружно с обслужващия път, „ глътнаха “ 26 млн. лева На територията на Свиленградски район остават за издигане към 13 км. Те се намират по поречието на река Тунджа. Това е пресечена околност, по която не вървят хора или най-малко до момента Гранична полиция не е давала сигнали за минаване на мигранти през този терен. В края на август м. година страната отпусна в допълнение 1 224 000 лв. за създаване на удължението на ограда в региона на р. Тунджа с обща дължина от 1 875 м.

Преди седмица пък, по време на приема на изменение на Закона публичните поръчки, депутатите взеха решение на второ четене този закон да не се ползва за контракти за услуги, доставки или строителство, сключвани от възложител по свързани с създаване и поддръжка на инженерни уреди от възпрепятстващ вид за запазване на държавната граница. Подобно изключение към този момент беше направено при избора на компаниите, които построиха оборудването. То бе стимулирано със спешността на строителството на оградата, на която Правителството разпореждаше големи очаквания да спре възможен миграционен напън към България, какъвто от месеци наред липсва. Фирмите бяха определени от регионалните шефове на Ямбол, Хасково и Бургас.

Припомняме, че оградата по границата не устоя и в Бургаско. За това сигнализира неведнъж депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева, която направи и филм по тематиката. Оповестяването на данни за падналата ограда доведоха до съществени кавги сред нея и вицепремиерът Валери Симеонов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР