Това съобщи турският министър на вътрешните работи Али Йерликая в

...
Това съобщи турският министър на вътрешните работи Али Йерликая в
Коментари Харесай

Арестуваха в Истанбул руски престъпен бос при операция с кодово име Кафез-15

Това заяви турският министър на вътрешните работи Али Йерликая в профила си в обществената мрежа " Екс ".

Руският необут е бил задържан в полицейска интервенция под кодовото име Кафез-15. Той се е укривал от известно време в частна вила в Саръйер край Босфора, добавя Българска телеграфна агенция.

" Ще продължаваме неуморно и с още по-големи старания нашата битка против интернационалните и национални центрове за проведена престъпност и трафикантите на опиати. Ще залавяме и ще предадем на правораздаването всички, които се занимават с незаконни действия ", показва турският вътрешен министър.



Какво е " Вор в законе "?

" Вор в закон " е руски феномен, който се появява в 30-те години на предишния век. Това са хора, които не одобряват руската власт и се занимават с престъпни каузи. " Вор " (крадец) не е специалност, а купа, зад която стои " воровской закон ". Не може да се жениш, да имаш адресна регистрация, работа, благосъстоятелност, никакви контакти с страната и най-важното - недостойни действия съгласно техния честен кодекс: да не се издават другите, да се връщат задълженията, да не се поддържа връзка със спортни тимове и така нататък

" Титлата " " вор в законе " им давала право да се изявяват като арбитри в престъпния свят.

" Класическият " тип изчезва още при започване на 60-те, когато е въведена смъртна присъда за присъединяване в банди и сега " вор в законе " е просто предводител на незаконна формация. С изключение на няколко обичаи: съхранила се е церемонията по " коронясването " (присвояването на тази титла) и бандитската каса, която се държи от " вора ".

В наши дни статутът може и да се купи, настояват осведомени. За всекиго цената е друга. Който не е заслужен за купата " вор ", няма да я купи и за милион ($15 830). " Ако незабавно им трябват пари, може за милион да коронясат някой, който не заслужава. След пет минути ще го детронират поради най-малката небрежност, само че ще оставят парите за себе си ", споделят от " Прайм Крайм ".

С парите от общата каса се подкупват надзиратели и началници в пандизите. 

През 2015 година " Прайм Крайм " пресметна, че по света има 485 " вора в законе ". От тях едвам една четвърт са били зад решетките към този миг. 

" В наши дни нарушителите популяризират въздействието си надалеч оттатък границите на Съюз на съветските социалистически републики. Това е цяла корпорация ", считат от " Прайм Крайм ". В Русия те си имат представители във всеки град и дори по селата. " Днес те управляват големи парични потоци, предприятия, цели браншове. Купуват съд, прокуратура, разследване ", разяснява осведомен.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР