Това съобщи служител от френската прокуратура, цитиран от Ройтерс и

...
Това съобщи служител от френската прокуратура, цитиран от Ройтерс и
Коментари Харесай

В Момента! Спецченгета Проснаха На Летището Един От Най-Богатите Бизнесмени И Политици! Снимки, Влачат Самия

Това заяви чиновник от френската прокуратура, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Керимов заема 21-о място в класацията на списание " Форбс " за най-богатите предприемачи, като положението му се прави оценка на 6,3 милиарда $. Семейството му управлява най-големия производител на злато в страната - " Полюс ".

" Керимов е разпитван по дело, обвързвано с изпиране на пари от данъчни измами ", сподели служителят.

ТАСС заяви, че сътрудници на съветското генерално консулство в град Вилфранш сюр Мер са пристигнали на летището и са съумели да се срещнат със сенатора. В момента той е в ареста в един от полицейските сектори в Ница. Няма информация какъв брой дълго може да остане арестуван във Франция. Няма и публично известие какви са обвиняванията на френската страна против него.

Москва е уведомила Париж, че Керимов е член на Федералното заседание - горната камара на съветския парламент, и има дипломатически паспорт и имунитет на територията на другите страни, оповестиха от съветското външно министерство.



Според френски дипломатически източник държавните управления дават имунитет на хора от дипломатически описи или в случай че са изпратени в съответната страна със специфични задача. Това обаче не пази от наказателно гонене.

По неофициална информация на Ройтерс следствието е за закупуването на няколко първокласни парцела на френската Ривиера посредством кухи дъщерни компании. Така Керимов платил по-малко налози във Франция.

Разследването е почнало още преди няколко месеца, когато локални медиии оповестяват, че полицията ревизира по какъв начин са били купени четири вили на нос Антиб. Само единият от тях - палатът Hier, се простира на към 12 000 кв. метра. Подозренията са, че той и другите три парцела - Medy Roc, Lexa и Fiorella, са на Керимов. По документи обаче притежател е швейцарският финансист Александер Щудхалтер.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР