Това съобщи самият Шрьодер пред журналисти в края на извънредното

...
Това съобщи самият Шрьодер пред журналисти в края на извънредното
Коментари Харесай

Шрьодер оглави ”шарения” борд на Роснефт

Това заяви самият Шрьодер пред публицисти в края на изключителното заседание на акционерите на Роснефт, което се състоя в Санкт Петербург, предадоха международните организации.

ТАСС съобщи, че в съвета на шефовете на Роснефт към този момент е и енергийният министър Александър Новак.

В борда влязоха още помощникът на съветския президент - Андрей Белоусов, основният изпълнителен шеф Игор Сечин, проф. Олег Вюгин, ръководещият шеф на "Норд Стриим " Артур Матиас Варниг и някогашният финансист от "ЕксънМобил " Доналд Хъмфрис.

От английската BP в СД са президентът на групата Робърт Дъдли и президентът на район Латинска Америка в фирмите на BP Energy do Brasil и BP Brazil - Гилермо Кинтеро.

Членове на СД са и представители на новите акционери - QHG Oil Ventures (която управлява Glencore и Qatar Investment Authority) - шефът на Гленкор Айвън Глейзънбърг и президентът по научно-техническите разработки на Qatar Foundation Фейсал Ал Сувайди.

Новоизбраният ръководител на съвета на шефовете на Роснефт сподели, представен от ТАСС, че глобите в петролния и газовия бранш се изострят не от Европейски Съюз, а от Съединени американски щати.
Германия е заинтригувана от осъществяването на плана за построяването на "Северен поток-2 " акцентира Шрьодер.

От три години Роснефт е обект на глобите, наложени от Европейски Съюз поради анексията на Крим от Москва. Шрьодер, който бе немски канцлер от 1998 година до 2005 година, разгласи през август, че присъединението му към съветския тръст е персонален въпрос.
Той заема управителна позиция и в компанията оператор на "Северен поток " за директен транспорт на съветски природен газ до Германия по дъното на Балтийско море, в който мажоритарен дял има газовия колос Газпром.
Подробнее на ТАСС:
http://tass.ru/ekonomika/4603716
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР