Това съобщи руското министерство на отбранатаСамолет Ил-76 на Руската федерация

...
Това съобщи руското министерство на отбранатаСамолет Ил-76 на Руската федерация
Коментари Харесай

Руски самолет с украински военнопленници падна в Белгородска област

Това заяви съветското министерство на защитата

Самолет Ил-76 на Руската федерация се разруши в Белгородска област, съобщи ТАСС, като се базира на съветското министерство на защитата. Инцидентът е станал през днешния ден към 11 ч. московско време при осъществяване на планов полет, се споделя в известието. В самолета е имало 65 украински военнопленници, които са били превозени за замяна, 6 души екипаж и 3 лица, съпътстващи военнопленниците, разяснява съветското министерство на защитата.

Към мястото на злополуката се е отправила комисия на въздушнокосмическите сили на Русия, с цел да откри аргументите за случая.

Доклади от Киев споделят, че Ил-76 е бил свален от украинските сили. Генералният щаб на Украйна, представен от уеб страницата " Украинска истина ", заяви, че самолетът е транспортирал ракети за съветските системи за противовъздушна защита С-300. В него не се загатваха военнопленници.

Областният губернатор на Белгород Вячеслав Гладков съобщи, че е осведомен за случая, само че не даде детайлности.

Видео, публикувано в обществените медии, демонстрира рухване на аероплан, последвано от детонация покрай село Яблоново, на 70 км (44 мили) североизточно от Белгород, към 11:00 часа локално време (08:00 GMT).

Според Риа Новости украинските пандизчии са били „ превозени в Белгородска област за замяна “, макар че това не може да бъде доказано.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков сподели, че Кремъл е знаел за злополуката, само че отхвърли да навлезе в детайлности.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР