Това съобщи пресслужбата на министерството на отбраната в Москва, предаде

...
Това съобщи пресслужбата на министерството на отбраната в Москва, предаде
Коментари Харесай

Русия унищожила склад с дронове в Сирия

Това заяви пресслужбата на министерството на защитата в Москва, съобщи ТАСС.

Според известието офанзивата е била осъществена с артилерийски снаряд "Краснопол ", екипиран с лазерно ориентиране с висока точност.

Местоположението на обекта е било открито авансово от съветското военно разузнаване.

Военнополитическото ведомство на Русия заяви още, че със същия арсенал е била ликвидирана диверсионна група бунтовници, които на 31 декември обстрелваха с миномет съветската Военновъздушни сили база в Хмеймим.

Руските спецчасти разкрили къде е базата на терористите край западната граница и ударът бил нанесен, когато те се прекачвали на микробус. Всички били убити на място.

По-рано тази седмица съветското министерство на защитата заяви, че през нощта против 6 януари сирийски бунтовници за пръв път са употребявали дронове за набези против съветските сили в Сирия.

Атакувани са били Военновъздушни сили базата в Хмеймим и Военноморски сили базата в Тартус.

Ведомството разгласи, че офанзивите са били отразени, като седем от безпилотните самолети са били свалени, а върху шест е бил открит надзор върху ръководството посредством средства за радиоелектронна отбрана.

Според съветските военни дроновете са изхвърчали от региона към обитаемото място Муаззар в югозападната част на зоната за деескалация "Идлиб " под контрола на така наречен умерена съпротива.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР