Това съобщи пред турските медии братът на Наим - Мухарем

...
Това съобщи пред турските медии братът на Наим - Мухарем
Коментари Харесай

Намериха Донор За Наим Сюлейманоглу, Операцията Започва!

Това заяви пред турските медии братът на Наим - Мухарем Сюлейманоглу, представен от вестник " Сабах ".

Той добави, че донорът е дълготраен другар на фамилията, който обаче е помолил да не се афишира самоличността му. Резултатите от проучванията му станали подготвени през вчерашния ден следобед и тогава станало ясно, че има съгласуемост.

По думите на Мухарем Сюлейманоглу, интервенцията на брат му ще продължи към 5-6 часа.

Най-великият щангист за всички времена, спечелил 3 олимпийски, 7 международни и 2 европейски трофеи и подобрил 46 международни върха, е в устойчиво положение, откакто преди 10 дни беше признат по неотложност и подложен в изкуствена кома в истанбулска болница, поради цироза на черния дроб. По-късно той бе изваден от нея, след което бе изместен в болничното заведение " Мемориал " в истанбулския кв. Аташехир.

Сюлейманоглу беше квалифициран за трансплантация преди дни, само че лекарите взеха решение да изчакат усъвършенстване в общото му положение. През това време великият щангист имаше проблеми с единия бъбрек. Медиците обаче създали дребна намеса, с цел да подобрят работата на органа.

В същото време към 200 души изявиха предпочитание да станат донор на Наим Сюлейманоглу. Само 8 от тях обаче са били в изискваното от лекарите здравословно положение. В последна сметка след проучванията донорът е определен.

Състоянието на Наим Сюлейманоглу се следи детайлно, в това число от президента на Турция Реджеп Таип Ердоган.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР