Това съобщи пред самият Николай Едрев, който преди месец е

...
Това съобщи пред самият Николай Едрев, който преди месец е
Коментари Харесай

„Автомагистрали“ връща на работа мъжа, който подаде сигнал срещу директора

Това заяви пред самият Николай Едрев, който преди месец е бил уволнен от Христова след сигнал за нередности

„ Автомагистрали “ ЕАД връща на работамъжа, който подаде сигнал против шефа на компанията Десислава Христова и тя беше освободена от поста. Преди месец е бил уволнен от Христова след сигнал за нередности.

Николай Едрев е работил в „ Автомагистрали “ предходната година като началник на отдел "Процедури, публични поръчки и надзор на контракти ". Той твърди, че още през 2018 година с поръчка на Агенция „ Пътна инфраструктура “ без съревнование с други компании за цена и качество и без да има потенциала за строителството, "Автомагистрали " е взела милиони левове от джоба на данъкоплатеца за построяването на 6 сектора от „ Хемус “.

Ролята на Христова, съгласно Едрев, е в подготовката на всичко това дружно с другите шефове на сдружението. Със свои решения и подписи те авансово подбрали и договорили 8 компании, на които да превъзложат работата.

„ Има голям брой компании, които не са в този кръг и разполагат с повече запас и потенциал от неизвестно по какъв начин определените компании по този лист. Дейността на Автомагистрала до края на 2018 година се е състояла главно в разчистване на тревички по автомагистралите и кърпенето на дупки “, заяви Николай Едрев, някогашен чиновник на „ Автомагистрали “.

След сигнал до районното министерството за подписите на Христова Едрев е бил уволнен, твърди той. Освободената през вчерашния ден директорка още веднъж разяснява, че с дейностите си е търсела метод да развие "Автомагистрали ".

И показва своя версия за отстраняването ѝ - неин сигнал за съгласуваност на една от компаниите със чиновник на Пътната организация.

„ Фирма с 10 обекта по „ ин хаус “ контракти е обвързвана с човек от управлението на АПИ. А момента, в който алармирах на Гроздан Караджов за проблеми с тази компания, бях отстранена, без даже да ме видят и погледнат в очите “, съобщи за малкия екран Десислава Христова.

Засега от Министерството на районното развиване и благоустройството се въздържат от коментар по версиите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР