Това съобщи пред българските медии в Рияд вицепремиерът и външен

...
Това съобщи пред българските медии в Рияд вицепремиерът и външен
Коментари Харесай

Вече Всичко Е Ясно! Само Преди 2 Мин Гръмнаха! Иран Отряза Самолета На Бойко Борисов Заради

Това заяви пред българските медии в Рияд вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, представена от Българска национална телевизия.

Полученият в последният миг отвод за прехвръкване е непонятен и заради тази причина през днешния ден във външното ни ведомство в София е извикан краткотрайно ръководещият иранското посолство у нас.

Екатерина Захариева категорично акцентира, че българската страна е имала публично издадено позволение за прекосяване през територията на Иран и за отиване, и за връщане, още преди реализирането на полета и всевъзможни изказвания за липса на позволение и неспазване на процедурите, са погрешни и спекулативни.

Научихме, че иранските Военновъздушни сили не са знаели, че на борда на самолета е българският министър-председател, сподели по-късно пред публицисти Екатерина Захариева. Те са отчели леко отклоняване от маршрута на машината и са помолили екипажа да напусне въздушното пространство на Иран. Това съгласно нас не е по този начин, сподели министърът.

Самият Борисов разяснява, че е бил от първите, които е отишъл в Иран и че сме в прелестни връзки с тях.

" Мисля, че обяснението, което дават все още, че са ни сменили кацането от едно на друго летище, го е провокирало, не желая да го разясня, означи министър председателят. С Иран имаме също доста положителни връзки. Нашата политика, моята политика, постоянно е била за мир. Никога против трета страна ", посочи Борисов, представен от БНР.

Иранският дипломат в София е декларирал, че не е осведомен за случая. Той заречен повече информация по случая още през днешния ден.

Случилото се може да се дефинира като сериозен случай с непредвидими последствия, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Славчо Велков.

Самолетът " Еърбъс " на Авиоотряд 28 се е върнал във въздушното пространство на Турция и е траял полета си през Ирак - със съдействието на турските управляващи. Фактическите условия занапред ще се обясняват, изясни вицепремиерът.

Отношенията сред Рияд и Техеран доста се утежниха в последните месеци поради събитията в Сирия и Йемен, в които интензивно са намесени и двете страни. Това се отразява и на полетите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР