Това съобщи официалната информационна агенция на Пхенян КЦТА, цитирана от

...
Това съобщи официалната информационна агенция на Пхенян КЦТА, цитирана от
Коментари Харесай

Пхенян: Вече можем да поразим с ракета всяка точка на САЩ

Това заяви формалната осведомителна организация на Пхенян КЦТА, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

КНДР сполучливо изстреля през днешния ден (рано в сряда сутринта локално време) нов вид междуконтинентална балистична ракета "Хвасон-15 ", която е в положение да порази Съединени американски щати, заяви нощес севернокорейската държавна телевизия, представена от международните организации.

Северна Корея изстреля поредна ракета >>

В известието, прочетено от представител, ракетният тест се бил сбъднат по персоналната заповед на водача Ким Чен-ун.

Ракетата е най-мощната до момента, като за 53 минути е прелетяла 950 км и е достигнала височина от 4475 км.

Изстреляна е била към на Японско море от полигон в провинция Пхьонан-Намдо край столицата Пхенян. По всяка възможност е паднала в морската икономическа зона на Япония край северната префектура Аомори, заяви японския ефирен канал Ен Ейч Кей.

В отговор на севернокорейската провокация с изстрелването на балистична ракета, южнокорейските военни са направили минути по-късно високоточни пробни ракетни изстрелвания по полигон с образователни цели, заяви Комитетът на началник-щабовете на Южна Корея. Тези изстрелвания са бил осъществени в условия, оптимално близки до бойните.

По този метод Южна Корея показва на Севера подготвеност при положение на нужда да нанесе неотложен боен удар по негови значими обекти и командни пунктове, означават организациите, цитирайки Комитета.

Представители на южнокорейското разузнаване споделиха през днешния ден в Народното събрание в Сеул, че е допустимо скоро комунистическият Север да извърши нов нуклеарен тест на атомно или термоядрено оръжие.

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън прикани интернационалната общественост да изпрати на Пхенян единомислещо обръщение да се откаже от създаването на оръжия за всеобщо заличаване. В изказване на Държавния департамент се показва, че Съединени американски щати и Канада ще свикат среща на страни членки на Организация на обединените нации, с цел да обсъдят по какъв начин международната общественост може да се опълчи на севернокорейската опасност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР