Това съобщи на пресконференция парламентарният секретар на Министерството на вътрешните

...
Това съобщи на пресконференция парламентарният секретар на Министерството на вътрешните
Коментари Харесай

Днес влизат в сила новите антиимиграционни мерки в Унгария

Това заяви на конференция парламентарният секретар на Министерството на вътрешните работи Бенс Ретвари, представен от Euronews. В изявлението си той акцентира, че новият закон ще подсигурява, че работните места в Унгария ще се заемат предпочитано от унгарци, до момента в който непознатите жители ще могат да получат работа единствено в случай че няма локални кандидатури.

Новият закон планува също, че при уволняване на преселник, той би трябвало да напусне Унгария в границите на шест дни, като работодателите се задължават да спомагат за това.

Допълнителните ограничения включват възбрана да се одобряват фамилиите на задгранични служащи от страни отвън Европейски Съюз. Освен това, позволения за престояване ще бъдат издавани единствено на претенденти за работа, които обаче ще бъдат разграничени на две катетории по професионални критерии – висококвалифицирани и нискоквалифицирани специалности.

Ретвари уточни също, че новото по-строго законодателство ще размени до момента работилия 16 години закон, защото е изгубил новост при нарстващия брой мигранти в Унгария.

Законът обаче вкарва по този начин наречената „ златна...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР