Това съобщи на фейсбук страницата си премиерът Бойко Борисов. Според

...
Това съобщи на фейсбук страницата си премиерът Бойко Борисов. Според
Коментари Харесай

Борисов: ЕК одобри отпускането на 330 млн. евро за ”Струма”

Това заяви на фейсбук страницата си министър председателят Бойко Борисов.

Според него това е била една от тематиките, които държавното управление ни е сложило предходната седмица по време на срещата с Европейската комисия в Брюксел. Ето
330-те млн. евро от кохезионния фонд са за лотове 3,1 и 3,3 на автомагистралата в правите Благоевград-Крупник и Кресна-Сандански.

Припомняме, че планът е за създаване на 40 км от автомагистрала "Струма " в секторите Благоевград - Крупник, Кресна - Сандански и тунел „ Железница “.

Общата стойност на отпуснатите средства от Кохезионния фонд на Европейски Съюз е 628 млн. лв.. Националното съфинансиране е в размер на 111 млн. лв.. Строителството на Лот 3.1 „ Благоевград – Крупник “ започва на 31 август 2017 година и сега е в начален стадий на осъществяване.

На 20.09.2016 година започнаха строителните действия на Лот 3.3 „ Кресна – Сандански “ и физическият прогрес на обекта скоро ще доближи 50%.

В момента се организират публичните поръчки за построяването на тунел „ Железница “, с планирана стойност 250 млн. лв..

Участъкът е разграничен на три лота, а срокът за осъществяването им е сведен на 3 години.

За първи път в план за строителството на автомагистрален сектор е планувано и построяването на "интелигентни транспортни системи ". Те включват станции за преброяване и ръководство на трафика, видео наблюдаване, за премерване на тежестта на транспортните средства и за метеорологично наблюдаване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР