Това съобщи днес кметът Иван Портних, като уточни, че решението

...
Това съобщи днес кметът Иван Портних, като уточни, че решението
Коментари Харесай

Обясниха правилата, които да спазваме при разходки по плажа и в парковете на Варна


Това заяви през днешния ден кметът Иван Портних, като посочи, че решението за либерализиране на ограниченията е въз основа на заповед на министъра на опазването на здравето.

Посещенията се позволяват от през днешния ден в следните градски зони: " Приморски парк " – от басейн " Приморски “ до паркинга под сп. " Почивка “, където  придвижването на пешеходци следва да се реализира еднопосочно, вдясно по посока на придвижването.

За достъп са отворени също крайбрежната алея " Първа “, където придвижването на коли е позволено единствено до новоизградения паркинг (под ската), парк " Възраждане “, парк " Младост “, парк " Владиславово “, Аспарухов парк, както и на крайбрежната алея в Аспарухов парк, както и пясъчните линии по тяхното продължение.

Посещенията на парковите зони се позволяват единствено на следните лица:

- деца до 12 години, наложително с техни родители или членове на техните фамилии, само че не повече от двама възрастни, във времето от 9:30 часа до 18:30 часа всеки ден;

- лица, разхождащи кучетата и спортуващи лица, само че не повече от един, във времето до 9:30 часа и след 18:30 часа всеки ден.

Посещенията се позволяват единствено при прецизното съблюдаване на следните противоепидемични ограничения: носене на защитни маски; съблюдаване на отдалеченост от 2,5 метра по отношение на други семейства; възбрана използването на алкохол; избягване докосването на повърхности, в това число сядането на пейки и тревни площи; спазване на всички останали противоепидемични ограничения и инструкции на лицата, изпълняващи служебните си пълномощия.

Контролът за съблюдаване на заповедта ще се реализира от чиновници на общинските предприятия " Общински паркинги и синя зона “ - в частта за Приморски парк, и от чиновници на Оперативна програма " Спорт – Варна “ – за останалите паркове, като и от звено " Общинска полиция “ и районните полицейски ръководства.

" До момента превантивните ограничения в града дават резултат - Варна е с най-малък брой болни от ковид, без смъртни случаи, надалеч обратно по брой инфектирани след останалите огромни градове като София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Плевен. Благодаря на всеки един варненец, който отговорно съблюдава инструкциите на Националния действен щаб, на всички медици, служители на реда, обществени служащи, които съзнателно извършват дилемите си. От всички нас зависи дали болестта занапред ще плъзне в града. Мерките са ясни – носене на маска, съблюдаване на отдалеченост, не допускане на събиране на огромни групи от хора. Припомням, че случаите на болни от ковид се усилват всеки ден и заплахата не е отминала. Напротив, опасността пораства. Затова апелирам всички за съблюдаване на разпоредбите, за отговорност към себе си и останалите. При определяне на огромно скупчване на хора, което основава и най-малка заплаха за здравето на варненци, възбраната за визити в парковете ще бъде още веднъж въведена! “, разяснява Иван Портних.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР