Това съобщава Европейската служба за външна дейност, цитирана от БТА.

...
Това съобщава Европейската служба за външна дейност, цитирана от БТА.
Коментари Харесай

Могерини зове за сдържаност около убийството в Косово

Това оповестява Европейската работа за външна активност, представена от Българска телеграфна агенция.
Тя остро е осъдила днешното ликвидиране на Оливер Иванович - един от водачите на косовските сърби. Могерини е изразила очакване косовските правораздавателни управляващи да не щадят старания за разкриването на причинителите и бързото им изправяне пред съда.

Тя е добавила, че задачата на Европейски Съюз на място ще поддържа управляващите в обсега на пълномощията си. Могерини е призовала всички да запазят успокоение и да проявят въздържаност, както и да оставят място за върховенството на закона и за правораздаването.

Припомняме, че Иванович бе убит тази заран в Митровица . Той бе наказан по обвинявания във военни закононарушения, осъществени против косовски албанци през 1999 година, само че предходната година присъдата бе анулирана и делото стартира изначало.

По-рано през днешния ден изказване по тематиката направи и министър председателят Бойко Борисов: " Категорично съдя убийството на Оливер Иванович, политически водач на Гражданска самодейност „ Сърбия, народна власт, правдивост ” в Косово. Всяко принуждение е в несъгласие с цивилизационните полезности и европейския избор на страните от Западните Балкани. Очаквам политическите елити и всички жители да проявят зрялост и въздържаност. Върховенството на закона не може да се слага под подозрение и имам вяра, че отговорните за това закононарушение ще понесат своята отговорност. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР