Това са въоръжени банди, не са войските, които се бият,

...
Това са въоръжени банди, не са войските, които се бият,
Коментари Харесай

Евакуираният от Судан българин пред bTV: Бяхме нападнати от бандити

„ Това са въоръжени банди, не са войските, които се бият, те ни смъкнаха, взеха колата, парите, стреляха по краката, с цел да ни сплашат единствено, само че се прибрахме 6 км пеш всички “. Това сподели пред bTV Ясир Махмуд, който беше евакуиран от Судан, откакто е потърсил помощ от българската страна.

Както първи съобщихме по bTV, Ясир Махмуд е здрав, въпреки изтощен и уплашен от претърпяното.

По щастлива случайност нападателите не са взели паспорта му, тъй като си го е не запомнил у дома.

Очаква се тази нощ българинът да лети за София дружно с още един наш съотечественик, напуснал Судан.

До часове ще бъде изведен и последният от тримата  български жители, които отхвърлиха да изоставен с групата от 34-ма наши сънародници.

Извеждането на Ясир и останалите наши сънародници е осъществено посредством работа Военно разузнаване. Посланикът ни в Египет и Судан Деян Катрачев качва Ясер на британски боен аероплан за Никозия.

Нашият съотечественик е предприемач, който от дълги години живее в Судан, след това се мести в България, а в този момент от две години още веднъж се открива в африканската страна. От началото на спора се заема да оказва помощ на локалните българи да изоставен страната.

Ясир Махмуд ще бъде посетител на Мария Цънцарова на следващия ден в предаването „ Тази неделя “ часове след кацането му на родна земя!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР