Това са само част от технологиите на бъдещето, които се

...
Това са само част от технологиите на бъдещето, които се
Коментари Харесай

Агротроника, управление на SMART ферма и зелен преход

Това са единствено част от технологиите на бъдещето, които се дискутираха на кръгла маса, проведена от Тракийския университет и БАТА АГРО на тематика „ Селското стопанство през вероятностите на дигитализацията, технологиите и зеления преход: Регионални вероятности на световни цели “, която се организира на 20 май, 2022, в границите на годишното ревю БАТА АГРО.

Събитието бе намерено от доцент дн Нели Грозева, зам.-ректор по образователната активност и доцент доктор Дарина Заимова от Стопанския факултет на Университета.

Основните тематики на презентациите и полемиките бяха ангажирани с продоволствената сигурност, зелената икономика; както и опциите на бизнеса за осъществяване на резистентен и приобщаващ районен напредък. Дългогодишното съдействие на Тракийския университет с Българската асоциация на търговците на агротехника – БАТА АГРО, Българската стопанска камара, Аквапоникс България ЕООД и GO-UP business incubator – дава нови вероятности в подтекста на зелената промяна и преориентиране на районната стопанска система, които в границите на проявата получиха действителни измерения, поради осъществените взаимни планове и резултати. Партньорските организации от университетските среди – Лесотехническия университет в София и Аграрния университет в Пловдив, показаха основни планове и национални научни стратегии с директна изгода за образован и резистентен селскостопански бранш.

Тракийският университет показа и новите магистърски специалности – „ Агротроника “ и „ Биобазирани промишлености и резистентен напредък “, както и новия интернационален план „GREENANIMO“, по който Университеътт е водещ координатор. Това е един от най-новите планове по Националната стратегия „Европейски научни мрежи“, мярка „Туининг“ на Рамковата стратегия за научни проучвания и нововъведения на Европейски Съюз „Хоризонт 2020.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР