Това са разговорите в една коалиция. Това е коалиция без

...
Това са разговорите в една коалиция. Това е коалиция без
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Президентът се държи като политически лидер в правителство в сянка

" Това са диалозите в една коалиция. Това е коалиция без съдружно съглашение. Причината да го нямаме е ясна. Движение за права и свободи не са в тази коалиция, бих ги определил като подкрепяща съпротива. Имат министър на външните работи. Самият вътрешен министър се оказа, че се употребява извънредно с поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи “.

Това сподели пред bTV депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер.

Относно поръчката на Делян Пеевски, че може да се оправи като министър-председател, Лорер сподели, че България не може да има министър председател, който е обект на интернационалните наказания.

" Политиката е динамично занимание, позициите на партиите и техните водачи се трансформират. В случая на Пеевски те се трансформират за положително. Той стана представител на европейските полезности, както за тяхната партия, по този начин и за цяла България. Позициите, които пази сега, са същите, които отстояваме и ние. Това е ролята, която си е избрал и ролята, която неговата партия му е отредила. Той не е представител на болшинството, а на Движение за права и свободи и персоналната си позиция “.

По думите му президентът се държи като политически водач в държавно управление в сянка.

" Само че той няма нито държавно управление на слънце, нито на сянка. Не се е случвало в българската история президент да плаши с вето на закон за бюджета. Важно е президентството да си влезе в ролята. То би трябвало да ни сплотява, а не да ни разделя и то няма роля в изпълнителната власт “, добави Лорер.

Той сподели още, че разискването да бъдат продавани държавни земи не е работа на президентската институция.

" И да се е обсъждало, няма да се случи 2024 година Защо президентът се намесва? Изглежда дребнаво заяждане. Доколкото разбирам тези земи по този начин или другояче са се отдавали дълготрайно под аренда, тъй че се основава непотребна драма, която се основава към несъществуваща тематика “, разяснява Даниел Лорер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР