„Това са противоречиви, създаващи рискове и хаос, тежко накърняващи демократичния

...
„Това са противоречиви, създаващи рискове и хаос, тежко накърняващи демократичния
Коментари Харесай

Филип Попов: Изтеглете тези предложения, нека да остане машинното гласуване, както е записано в Изборния кодекс

„ Това са спорни, създаващи опасности и безпорядък, тежко накърняващи демократичния и транспарантен избирателен развой, оферти. Това не е единствено мое мнение, а на всички специалисти, институции, неправителствен бранш. Наименованието на този закон трябваше да бъде Закон за замяна на вота - тъй като това е задачата ви. " Това съобщи от трибуната на Народно събрание секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Филип Попов. По думите му по тази причина ръководещите са създали заблуждаващия маньовър с Велико народно събрание - с цел да прокарат анулация на машинното гласоподаване. „ След като доверието към вас е изчерпано, още веднъж сте се устремили към властта. Власт и народ са две успоредни прави, които се пресичат единствено на избори ", счита още депутатът.

„ Изтеглете тези оферти, дано да остане машинното гласоподаване, както е записано в Изборния кодекс - без опция за замяна на вота, без хартиени бюлетини, без опция за сегашните ви порочни практики ", прикани Попов.

Иван Ченчев с откъс от Томислав Дончев: Чиста нелепост е поддържане на машинно и хартиено гласоподаване

„ Ще ви напомня какво сподели българският министър председател на 12 февруари 2020 година на съвещание на Министерския съвет: „ Ние сме дължи да осъществим това, което написа в Изборния кодекс. Глас национален - глас Божий. Щом хората желаят машини, ще има машини. " Забележете обаче какво споделя вицепремиерът Томислав Дончев запитан, с изключение на машини, би трябвало ли да има хартиено гласоподаване - „ За мен е чиста нелепост да поддържаме две паралелни системи - машинно и хартиено гласоподаване. Това прави изборите безумно скъпи и не виждам причина от хартия ".

И в този момент запитвам болшинството от ГЕРБ, какво промени тази позиция и каква в действителност е задачата ви? Кажете истината на хората ". Това сподели от трибуната на Народното събрание Иван Ченчев, депутат от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР