Това са последните, които не бяха изчегъртани. Това заяви пред NOVA

...
Това са последните, които не бяха изчегъртани.
Това заяви пред NOVA
Коментари Харесай

Плевнелиев за уволненията в Булгаргаз: Това бяха последните неизчегъртани

" Това са последните, които не бяха " изчегъртани ".

Това съобщи пред NOVA президентът на България в интервала 2012 - 2017 година Росен Плевнелиев във връзка освобождението на борда на шефовете на " Булгаргаз ".

Според него в последно време се вижда по какъв начин на всички места се случва " изчеъртване " или освобождение на хора, които са работели задържавата по времето, когато ГЕРБ е била преобладаващата политическа мощ. Той вижда, че хората, които ги заместват са най-вече свързани с Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи.

Плевнелиев намира за добре, че ДАНС работи по случая. Той желае да разбере кой е извадил секретния контракт сред България и Азербайджан за доставка на газ и го е пуснал в интернет.

" Единствените, които печелят от развалянето на връзките сред България и Азербайджан, са Русия.

За нажежената външнополитическа обстановка сега Росен Плевнелиев счита, че не е ясна позицията на България в спора Русия - НАТО - Украйна.

" Виждам несигурност в ръководството по въпроси с НАТО, пробити сме от позиция на това, че Русия постоянно е желала да дестабилизира Алианса, вкарва троянски кон. Хибридната война на Русия търси слабото място, намира го, и го експлоатира ", акцентира той.

" Путин взе Крим, само че загуби Украйна, която се интегрира със Запада. Това е опасност за режима на Путин ", означи Плевнелиев.

Той предвижда, че в случай че Русия тръгне на огромна война, най-вече ще пострада самата тя, ще има сериозен отпор.

" Украйна и Грузия могат да влезат в НАТО. НАТО не е съюз, който възнамерява да нападна, това е защитителен съюз, това, което приказва Русия, не е правилно. Европейски Съюз и НАТО не могат да демонстрират уязвимост в този момент ", уверен е Плевнелиев.

За проблемите с районен съд Македония той е склонен, че без компромис напредък няма да има.

" Но нашите съседи не желаят да се реформират, а би трябвало да си поправят учебниците, да се откажат от езика на омразата и за това би трябвало пъкъл има гаранции ", счита още Росен Плевнелиев.

Той дефинира срещата на Стево Пендаровски с ОМО " Илинден " като провокация към устрема да се реализира единодушие сред България и районен съд Македония.

" Русия употребява всеки случай да дестабилизира Балканите, това се случва и със Северна Македония ", означи Росен Плевнелиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР