Това са някои от личните подробности, които канцлерът разкри днес,

...
Това са някои от личните подробности, които канцлерът разкри днес,
Коментари Харесай

Меркел свика пресконференция за деца

Това са някои от персоналните детайлности, които канцлерът разкри през днешния ден, отговаряйки на въпросите на деца на специфична конференция, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Меркел търпеливо изслуша голям брой въпроси на събитието в Берлин - какво ще направи, с цел да се пребори с климатичните промени или кой е най-хубавият миг в живота й (отговорът - деня, в който е срещнала втория си брачен партньор, химика Йоахим Зауер).

Над 150 деца откликнаха на отворената покана от партията на Меркел Християндемократически съюз (ХДС) да се срещнат с канцлера в някогашен повсеместен магазин, трансфорат в централа на акцията в центъра на немската столица.

Докато някои младежи нервно прочетоха от бележници въпросите си за развъждането на добитък, ТЕЦ-ове на въглища и замърсяването на океаните с пластмасови боклуци, по-малките бяха любопитни най-много за Меркел като персона.

"Кога ви падна първият зъб ", попита русокосо момиченце, играейки си със свое поклащащо се зъбче. "Когато започнах учебно заведение и бях почти на твоята възраст ", отговори канцлерът.

Германският водач разкри също, че обичаният й цвят е ярко синьо, обичаната й дреха е комфортна жилетка и обича да плува и да работи в градината.

"Отглеждам лични картофи, само че още не съм събрала тазгодишната годишна продукция ", призна тя и добави, че тази година и слънчогледите й наподобяват добре.

63-годишната Меркел, която няма деца, наподобява се зарадва на интереса на децата толкоз доста, че удължи времето за въпроси, танцува с младежите на поп музика и предложения всички присъстващи да театралничат за фотография с нея, което значително изненада суетящите й се сътрудници.

Децата наподобява също толкоз се любуваха на компанията й, приветстваха я, когато влезе в постройката и най-после търпеливо чакаха на опашка за подписа й.

Меркел се бори за четвърти мандат в парламентарните избори на 24 септември след 12 години на власт.

Социологическите допитвания сочат, че тя има сериозна преднина пред главния си конкурент Мартин Шулц от Германската социалдемократическа партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР