Това са най-желаните учебни заведения от първолаците, както и отеснялата

...
Това са най-желаните учебни заведения от първолаците, както и отеснялата
Коментари Харесай

Отлична новина! Отпуснаха средства за нови сгради на две училища и една детска градина в Бургас

Това са най-желаните образователни заведения от първолаците, както и отеснялата забавачка в кв. Сарафово

Две учебни заведения в Бургас, които са измежду най-желаните от първолаците, ще бъдат разширени с нови пристройки и класни стаи, с цел да могат да поберат искащите да станат техни ученици.

Това са ОУ „ Васил Априлов “ в ж. к. „ Братя Миладинови “ и ОУ „ Любен Каравелов “ в бургаския ж. к. „ Възраждане “.  И двете школа се оказват тесни към този миг за децата, които са се насочили да учат в тях.

Третото образователно заведение, за разширението на което Министерството на образованието отпуска средства, в Детска градина „ Ален мак “ в бургаския кв. Сарафово. Към забавачката ще бъде построен нов корпус за близо 1,6 млн. лева Предприемането на тази стъпка се постанова, защото кв. Сарафово е желано място за живеене от доста млади фамилии, само че и от чужденци.

По 3 млн. лева отпуска министерството на образованието за новите корпуси на главните учебни заведения, при които се постанова да връщат възпитаници заради огромния интерес по време на кандидатстването.

В двора на ОУ „ Васил Априлов “ ще бъде построена пристройка с в допълнение 4 класни стаи. Новият корпус ще реши огромен проблем на школото, като разреши да учениците да преминат на едносменен режим на образование, ще бъде обезпечена и налична среда за деца с увреждания.

А ОУ " Любен Каравелов " ще бъде актуализирано с 3 нови етажа, многофункционален физкултурен салон, 5 класни стаи, библиотека.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР