Това са едни от най-мрачните часове за Европа от Втората

...
Това са едни от най-мрачните часове за Европа от Втората
Коментари Харесай

Борел: Това са най-мрачните часове за Европа от ВСВ насам

Това са едни от най-мрачните часове за Европа от Втората международна война насам. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел по време на взаимно изказване с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Европейски Съюз ще отговори допустимо най-строго и ще одобри най-суровия пакет от наказания, който в миналото е налагал, разгласи той и настоя: Президентът Путин би трябвало да спре тази безсмислена експанзия.

Борел предизвести, че Русия е изправена пред " невиждана изолираност " поради нападението си над Украйна

" Това не е въпрос на блокове. Това не е въпрос на дипломатически игри за превъзходство. Това е въпрос на живот и гибел. Става въпрос за бъдещето на нашата световна общественост ", акцентира той.

По негови думи нападението от страна на Русия против прозападната ѝ съседка е освен най-голямото нарушаване на интернационалното право, само че и нарушаване на главните правила на човешкото общуване.

These are among the darkest hours of Europe since the Second World War.

The EU will respond in the strongest possible terms and agree on the harshest package of sanctions we have ever implemented.

President Putin needs to stop this senseless aggression.

We stand with Ukraine.
— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF)
Той уточни, че Европейски Съюз приготвя незабавна помощ за Украйна и поддържа интервенции по евакуация от страната, в това число и на своите чиновници в зоните, наранени от съветската офанзива.

" Рано тази заран съветските войски нахлуха в Украйна, свободна и суверенна страна. Отново в центъра на Европа почтени дами, мъже и деца умират или се опасяват за живота си. Осъждаме това варварско нахлуване и циничните причини, с които то се оправдава ", съобщи на собствен ред Урсула фон дер Лайен.

Тя уточни, че Путин връща войната в Европа и сме изправени пред невиждан акт на експанзия.

" Целта на Русия не е единствено Донбас, задачата е освен Украйна, само че и стабилността в Европа и целият интернационален мир. И ние ще потърсим отговорност от президента Путин за това ", безапелационна бе Фон дер Лайен.

Тя заяви, че по-късно през днешния ден ще бъде показан за утвърждение на европейските водачи пакет от огромни и целенасочени наказания. " С този пакет ще се насочим към стратегически браншове на съветската стопанска система, като блокираме достъпа им до технологии и пазари, които са от основно значение за Русия. Ще отслабим икономическата база на Русия и способността ѝ да се модернизира. Освен това ще замразим съветските активи в Европейския съюз и ще спрем достъпа на съветските банки до европейските финансови пазари ", уточни шефката на Европейска комисия.

Тя добави, че тези наказания са координирани с сътрудниците и съдружниците на Европейски Съюз — Съединените щати, Обединеното кралство, Канада, както и с Япония и Австралия. Тези наказания имат за цел да навредят съществено на ползите на Кремъл и на способността му да финансира войната, съобщи Фон дер Лайен.

" Знаем, че милиони руснаци не желаят война. Президентът Путин се пробва да върне часовника назад към времето на съветската империя. Но по този метод той излага на риск бъдещето на съветския народ ", предизвести тя и прикани Русия неотложно да приключи насилието и да изтегли войските си от територията на Украйна.

" Няма да позволим на президента Путин да скапе архитектурата на сигурността, която е осигурила на Европа мир и непоклатимост в продължение на доста десетилетия. Няма да позволим на президента Путин да размени правилата на правовата страна с правилата на мощ и свирепост ", разгласи фон дер Лайен.

" Историята потвърди, че обществата и съюзите, построени върху доверие и независимост, са устойчиви и сполучливи. Точно от това опасяват автократите. Европейският съюз поддържа Украйна и нейния народ. Ще продължим да ги поддържаме. Украйна ще пребъде ", увери председателката на Европейска комисия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР