Това са едни от най-мрачните часове за Европа от Втората

...
Това са едни от най-мрачните часове за Европа от Втората
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Това са едни от най-мрачните часове за Европа от Втората световна война насам

Това са едни от най-мрачните часове за Европа от Втората международна война насам. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел по време на взаимно изказване с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Европейски Съюз ще отговори допустимо най-строго и ще одобри най-суровия пакет от наказания, който в миналото е налагал, разгласи той и настоя: Президентът Путин би трябвало да спре тази безсмислена експанзия.

Борел предизвести, че Русия е изправена пред " невиждана изолираност " поради нападението си над Украйна

" Това не е въпрос на блокове. Това не е въпрос на дипломатически игри за превъзходство. Това е въпрос на живот и гибел. Става въпрос за бъдещето на нашата световна общественост ", акцентира той.

По негови думи нападението от страна на Русия против прозападната ѝ съседка е освен най-голямото нарушаване на интернационалното право, само че и нарушаване на главните правила на човешкото общуване.

Той уточни, че Европейски Съюз приготвя незабавна помощ за Украйна и поддържа интервенции по евакуация от страната, в това число и на своите чиновници в зоните, наранени от съветската офанзива.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР