Това са две паралелни вселени. Едната е Газа, сцена на

...
Това са две паралелни вселени. Едната е Газа, сцена на
Коментари Харесай

„Гардиън“: Какво зверство още трябва да извърши Израел, за да нарушат мълчанието си нашите лидери? 


Това са две паралелни вселени. Едната е Газа, сцена на някои от най-ужасните зверства, осъществени през 21-ви век, тъй като геноцидът, осъществяван от Израел, ни припомня за най-ужасните черти на човешкия ро. Според проучване на Oxfam, повече дами и деца са били убити от израелската войска през последната година „ в сравнение с през същия интервал на който и да било спор през последните две десетилетия “.

Това, което е най-смущаващо в тази ситуация, е, че цифрите са консервативни: 11 355 деца и 6 297 дами, влезнали в статистиката като принудително убити, са единствено тези, които са публично разпознати. Много от мъртвите не са били записани въобще, като да вземем за пример хилядите затрупани под руините, водещи се за изчезнали или изпепелените от израелските ракети, от които не е останала дори и диря. Унищожаването на лечебните заведения в Газа унищожи системата за докладване на смъртни случаи. В нито един 12-месечен интервал не са били изклани толкоз доста дами и деца, даже в ужасяващите спорове в Ирак и Сирия, без значение че популацията на двете страни е доста по-голямо от това в Газа.

Освен това се появиха нови разкрития за умишлените опити на Израел да умори от апетит популацията на Газа. Миналата седмица американското проверяващо издание ProPublica заяви, че Агенцията за интернационално развиване на Съединени американски щати (USAid) – държавен орган – е предоставила обстоен отчет на държавния секретар Антъни Блинкен, че Израел съзнателно блокира доставките на храна и медикаменти за Газа. Агенцията упреква Израел, че „ убива филантропични служащи, унищожава селскостопански структури, бомбардира коли за спешна помощ и лечебни заведения, блокира хранилища за доставки и рутинно връща камиони, цялостни с храна и медикаменти “.

Особено фрапиращ е образецът с храна, складирана в израелско пристанище на 30 благи от Газа. В доставката е имало задоволително брашно за изхранването на множеството поданици на Газа за пет месеца; тя е била съзнателно арестувана. Агенцията за бежанците към Държавния департамент също заключи, че Израел съзнателно блокира помощта и предложи да се съблюдават законите на Съединени американски щати, които постановат прекъсването на оръжейните доставки до всяка страна, която блокира американска помощ. Но Блинкен отхвърли тези изказвания и държавното управление на Съединени американски щати утвърди нов пакет от военна помощ на стойност 8,7 милиарда $ за Израел. Помощта отива в страна, за която американските организации категорично са предизвестили, че провокира тенденциозен апетит в Газа.

Сега се придвижите в друга галактика: тази на английския политически хайлайф. Двамата претенденти за водач на Консервативната партия предложиха лоялността към Израел да стане централна характерност на английския метод на живот и политика. Фаворитът в надпреварата Робърт Джерик разгласи, че звездата на Давид би трябвало да бъде сложена на всяка точка, от която се влиза във Англия, с цел да покаже, че „ ние сме с Израел “. Кеми Баденок, другият претендент за водач на торите, разгласи, че е изумена „ от броя на новите емигранти в Обединеното кралство, които ненавиждат Израел “ и добави: „ Това възприятие няма място тук “. Междувременно след офанзивата на Иран с балистични ракети – при която нямаше израелски жертви – министър-председателят на Обединеното кралство, Кийр Стармър, енергично съобщи в публично послание от името на Даунинг стрийт: „ Ние сме до Израел “. Ето ви един човек, който не е показал и най-малката част от това състрадание за десетките хиляди араби, избити от Израел, от Палестина до Ливан. Каква дума има за това противоречие в отговора, с изключение на расизъм?

За благополучие това не са вселените, населявани от английското общество. Две трети от гласоподавателите към този миг имат неподходящо мнение за Израел, в съпоставяне със 17%, които заявяват, че са позитивно настроени: рекордно ниско равнище на утвърждение. Седем от 10 души имат вяра, че Израел прави военни закононарушения (само 8% са на противоположното мнение). 54% ​​смятат, че би трябвало да бъде издадена заповед за арест на Бенямин Нетаняху за военни закононарушения и закононарушения против човечеството 15% са против).

Но тази лоялност към Израел измежду нашите управленци е оцелявала и след интервали на по-големи зверства, както и на по-силно изразено омерзение в обществото. В един разумен свят застъпничеството за съюз с страна, обвързвана с подобен гибелен безпорядък, би ви изхвърлило от обществото; тук това е мейнстрийм, една почтена позиция, а тези, които са насъгласни с нея, са демонизирани като омразни екстремисти.

Какво още би трябвало да направи Израел, с цел да се промени тази настройка у английските водачи? Израел извърши най-ужасяващите убийства на деца в наше време – от снайперистките изстрели в главите на дребни деца до избиването на ужасени фамилии в колите им, а в този момент към този момент е явен и умишленият опит да се умори с апетит цялото население. Израел е упрекван в изнасилвания както на арестувани мъже, по този начин и на дами, до момента в който Save the Children осъжда израелските бойци за полово принуждение над палестински деца в пандизите. Израел умъртви минимум 885 здравни служащи и остави дами с цезарово сечение и деца с ампутации без упойки. Израелските бойци избутват палестински тела от покривите в подиуми, напомнящи за Ислямска страна. Междувременно израелски министри, политици, армейски офицери, бойци и публицисти се състезават в смразяваща кръвта убийствена и геноцидна изразителност.

Ако страна, враждебна на Запада, беше отговорна за толкоз непристойни зверства, щеше да има необятно публикуван консенсус, че това е едно от огромните закононарушения на нашата ера. Но, както споделя палестинският юрист Даяна Буту, „ Светът ни споделя, че нищо не може да оправдае 7-ми октомври и че всичко, което Израел направи, може да бъде целесъобразно със 7 октомври. “ Лесно е да се съсредоточим върху най-яростните бранители на дейностите на Израел, само че дано не пропущаме и тези – коментатори и публични фигури, които резервираха услужливо безмълвие или кършиха ръце, макар че тяхната страна е съизвършител в тази безкрайна кървава баня, най-малкото като продава оръжия на Израел. Ужасите от предишното ни постоянно са били вероятни с помощта на мълчанието.

Сериозно, какво още е нужно? Какво безчовечие би трябвало да извърши Израел, с цел да се трансформира в публичен срам отбраната на съюза с него? Съществува ли въобще граница? И какви ужасни последствия ще пожъне Западът, откакто по този начин безапелационно споделя на света, че отнетите арабски животи нямат безусловно никаква стойност?

Оуен Джоунс

„ Гардиън “

Превод – Glasove.com
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР