Това са 85 декара гора от разширението на Западен парк.

...
Това са 85 декара гора от разширението на Западен парк.
Коментари Харесай

Общинари призоваха Фандъкова да спаси гората до Западен парк, която Каракачанов разпродава

" Това са 85 декара гора от разширението на Западен парк. До момента те се стопанисват от Министерство на защитата. В началото на годината МО е оповестило, че потребността от тях е отпаднала и са ги присъединили в графика си за продажба. Естествено, в случай че се съблюдават законите, тези парцели са обществена държавна благосъстоятелност и не могат да се продават. За да спрем тази продажба, която след това би трябвало да се отчуждава от Следствен отдел към окръжна прокуратура, внесохме през днешния ден предложение в Столичния общински съвет Столична община да изиска от Министерски съвет безплатно тяхното стопанисване за създаване на разширението на Западен парк ", заяви Тома Белев във " Facebook ". От оповестената от него фотография проличава, че става за дума за голяма повърхност, залесена с дървета.

Съвсем в края на мандата си ведомството на водача на Вътрешна македонска революционна организация Карачанов стартира ударна акция за продажбата на лични парцели. Освен упоменатата гора до Западен парк, в листата попаднаха още атрактивен парцел в покрайнините на София - 34 дка терен в регион " Нови Искър ", върху който са издигнати 9 здания. Началната тръжна цена е 303 500 лева За скандалните продажби сигнализира и някогашната зам.-кметица на „ Младост “ Биляна Петрова.

Повече.

И.

От началото на годината с 2 заповеди на Каракачанов Министерството на защитата стартира стремително да продава парцели. Бяха оповестени търгове за 40 парцела за над 12 млн. лева Сред продаваните парцели има както магазини в София, по този начин парцели в Търновско с по над 10 здания върху тях или пък укрития във Врачанско. В описите са парцели и в Шумен, Търговище, Пловдив, Ловеч, Монтана, Благоевград или в обитаеми места край тях. Към нaчaлoтo нa 2020 година военните имoти c oтпaднaлa нeoбхoдимocт ca били 1172. Oт тях 122 мaгaзинa и пoдблoкoви прocтрaнcтвa и 1052 вoйcкoви тeрeнa кaтo някогашни кaзaрми, cклaдoви рaйoни, пoлигoни, лeтищa и cъпътcтвaщa инфрacтруктурa към тях. За 2021 година в план-графика на военните имoти c oтпaднaлa нeoбхoдимocт са записани 249 парцела, напомня в. „ Сега “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР