Това са 12-те топ дестинации на 2017 година. Според мнението

...
Това са 12-те топ дестинации на 2017 година. Според мнението
Коментари Харесай

Най-модерните дестинации на годината

Това са 12-те топ дестинации на 2017 година. Според мнението на анализаторите, трендовете за известни дестинации ще се запазят и следващата година.

 Снимка 308752

Дубровник, Хърватия

Хърватският курорт Дубровник се трансформира в една от най-популярните туристически дестинации в Европа. Мястото съчетава старинна архитектура, прелестни заведения за хранене и чудесни места за плаж. Фактът, че Хърватия се трансформира в снимачна площадка на фентъзи сагата " Игра на тронове " направи балканската страна още по-посещавана.

 Уникалните места, на които е сниман Game of Thrones (СНИМКИ)
Уникалните места, на които е сниман Game of Thrones (СНИМКИ)

По стъпките на Джон Сноу, Денерис, Аря и сие

 Снимка 321209

Хавана, Куба

През 2017-та една от най-привлекателните дестинации за туризъм стана кубинската столица Хавана. Политическите процеси в страната спомагат за това, само че Хавана постоянно е привличала пътешествениците с екзотиката си, салса питейните заведения, хубавите коктейли, вкусната храна и ниските цени.

 Снимка 316232

Бали, Индонезия

Бали е една от най-атрактивните международни дестинации, освен през 2017. Островът е райско кътче, и макар че сега там изригва вулкан, Бали предлага комбиниране от цялостен релакс и обединение с будизма, дружно с най-интересните завършения във водата и джунглата.

 Снимка 227829

Маракеш, Мароко

Маракеш е магнетичен град цялостен с исторически места, а съчетанието от старинни и съвременни здания е доста забавно. Пазарната улица Jemaa el Fna е нещо като сцена навън, на която може да с е пазари, има разнородни улични актьори, дресьори на змии и най-хубавите художници на татуировки с къна.

 Снимка 283672

Тел Авив, Израел

Тел Авив е един от най-оживените градове в света. Това е град, където античната история се слива с най-модерните нововъведения, има красивите плажове, и многолюден нощен живот. Кухнята е отлична, а пазарите за прясно изработен хумус и самун, ароматно кафе, и ръчно направени облекла са магнит за пътешествениците.

 Снимка 325996

Кейп Таун, ЮАР

Кейп Таун обаятелен град в Южна Африка, изпълнен с живописни места и огромно многообразие от заведения за хранене. Плажът е дом на над 3000 пингвини, които притеглят хиляди туристи от целия свят. В града и има много първокласни хотели за по-богати пътешественици и предприемачи.

 Снимка 307211

Чианг Мей, Тайланд

Тайланд постоянно е бил известна дестинация, само че напоследък Чианг Мей измества фокуса от Банкок, като се трансформира в модерната му опция. Там живеят и известните " жени-жирафи ".

 Снимка 305181

Хонолулу, Хавай

В космополитния град Хонолулу може да бъдат открити исторически забележителности и изискани съвременни места. Уайкики е един от най-разпознаваемите плажове в света, който обичат посетителите. Епископският музей е най-големият исторически музей в Хавай и най-престижната институция за естествена и културна история в Тихия океан.

 Снимка 316588

Лисабон, Португалия

Португалия се трансформира в топ европейска дестинация през тази година и ще резервира актуалността си и през 2018 година В португалската столица Лисабон има всичко - от плажове, заведения за хранене, дребни улички и старинни здания. Атмосферата е културна, а нощния живот предлага забавни събития.

 Снимка 324819

Токио, Япония

Пътуващите все по-често избират японската столица. Там може да извършите дегустация на суши за закуска на световноизвестния рибен пазар Tsukiji. Градът предлага доста места, които описват забавната история на Япония. Популярната наклонност за посетителите е японския Дисниленд.

 Снимка 260601

Рейкявик, Исландия

Откакто нискобюджетните самолетни компании започнаха да летят и до Исландия, туристите в Рейкявик се умножават непрестанно, и студената страна се подрежда в класацията на най-популярните туристически дестинации. Природните там забележителности са безчет. Най-посещаваното време, е когато може да се следи естественото събитие Северно зарево.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР