Това с прокуратурата ми е най-страно и очевидно ние, българите,

...
Това с прокуратурата ми е най-страно и очевидно ние, българите,
Коментари Харесай

Председателите на синдикатите не изразиха явна подкрепа за протестите

Това с прокуратурата ми е най-страно и явно ние, българите, нямаме настройката да имаме същинска правосъдна система. Представяме си работещата правосъдна система като такава, която преследва тези, които не харесваме – обществото ни е незряло и не знае какво желае, отвън мазните ръчички на политиците, които желаят да овладеят правосъдната система, тъй като който я владее, владее страната. Това съобщи ръководителят на КТ „ Подкрепа ” Димитър Манолов пред bTV.
На въпрос кои са тези, които желаят да овладеят правосъдната система, отговорът беше: " Те си знаят кои са ". " Моята скромна прогноза е, че отново няма да забележим задоволително корупция ", продължи Манолов, изразявайки теза, че хора, чиито портрети виждал по министерства като към този момент управлявали, отново се готвели да ръководят.
Попитан дали синдикатите поддържат протестиращите, Манолов отвърна, че " това, което приказват тези хора, е вярно ". На този митинг може да се види безусловно всичко, за което можете да се сетите, добави той.
" Ходих през 2013 година и ми се коства, че съм се находил ", сподели още водачът на КТ " Подкрепа ". Наши членове има ужасно доста, посочи Манолов, акцентирайки съответно името на съветника си Ваня Григорова.
Манолов изясни, че опитал да направи съвещание на КТ " Подкрепа ", с цел да се построи обща позиция за митингите, само че поради ковид не се получило. " Онлайн не става ", бяха думите му. Според него, хората, които се занимават с митингите, не знаят по какъв начин да намерят съдружници.
За Манолов единствено Христо Иванов от отиващите на митинга политици е откровен. Той се усъмни и, че готвените рокади в държавното управление ще донесат нова сила на ръководството, а по негови думи това би трябвало.
" Сега е най-малкото време за съществени кадрови проблеми ", разяснява пред Нова телевизия ръководителят на КНСБ Пламен Димитров. Той се обоснова, че поради нуждата да се работи за новите европари следва да се съсредоточим там. Според него, с нови министри може да има нова посока, само че ще е мъчно. Димитров отбрани Владислав Горанов и Младен Маринов, като счита, че те двамата не би трябвало да си отиват. " Сигурно има министри, които се оправят по-зле ", сподели водачът на КНСБ, само че не сподели съответно, въпреки че уточни, че имало недоволни по какъв начин са правени здравните ограничения за ковид.
Пламен Димитров не изключи опцията Бойко Борисов да отстъпи поста си на някой, само че наподобява не я смята за евентуална. Според него, би трябвало да има явен анонс какво би трябвало да свърши властта. Той уточни следното - инфраструктура, здравна система, просветителна система. И изиска гаранция за работните места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР