Това решение за мен е рисково, от много време се

...
Това решение за мен е рисково, от много време се
Коментари Харесай

Андрей Райчев и Даниел Смилов с коментар за АЕЦ "Белене"

Това решение за мен е рисково, от доста време се приказва за АЕЦ "Белене ". Знaем, че този план е рисков и не желаеме да вкарваме запаси, за това й се чака на страни като Китай да влагат. Това съобщи политологът Даниел Смилов в утринния блок на Българска национална телевизия.

"1 милиард лв. ще би трябвало да изхарчим единствено за включването на централата към системите ни. Ще трябват и разноски за гориво, които не са изчислени. Отново се случва едно отваряне на този план, харчене на публични пари и след време осъзнаване на грешката. Китайският интерес ми наподобява като комфортно за пропиляването на едни пари ", сподели още Смилов.

"България е потрошила 2-3 милиарда за този план. След срещата с американците, се разбра, че не можем да приключим "Белене ", тъй като нямаме пари за това. Американците ни не разрешиха, не поради сигурността, а тъй като това опонира на политиката им с Русия. Но, в случай че нещо се построи там най-малко напъните няма да са без смисъл ", съобщи по тематиката социологът Андрей Райчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР