Това решение осигурява възможност за развитие на автомобилния спорт в

...
Това решение осигурява възможност за развитие на автомобилния спорт в
Коментари Харесай

СБА: Решението на ММС осигурява възможност за развитие на автомобилния спорт в България

" Това решение обезпечава опция за развиване на автомобилния спорт в България без непрекъснатите битки за власт, които имаше до през вчерашния ден в остарялата в Българската федерация по авто спорт. "

Така инженер Емил Панчев, ръководител на Съюза на българските автомобилисти (СБА), разяснява пред Novsport обстоятелството, че от през вчерашния ден Сдружение " Автомобилна федерация на България " публично получи лиценз от Министерството на младежта и спорта като федерация по авто спорт.

" Не е правилно, че нашите състезатели не могат да вземат участие в интернационалните надпревари, а и да се провеждат такива в България, просто бе поднесена погрешна информация от недоброжелатели. СБА просто лиши правата на БФАС да издава лицензи 16 януари. СБА обаче има права да издава лицензи и постоянно е било по този начин ", уточни Панчев и изясни за какво се е стигнало дотук.

" Тази стъпка не бе лесна за нас, тъй като СБА сътвори БФАС, която първо бе единствено една секция, само че през 1992 година се взе решение да се записва като обособена федерация. Много сме работили да се спонсорират надпревари и в организационна позиция, само че това не се вижда от феновете на автомобилния спорт. Досега постоянно сме стояли зад федерацията, само че за жалост в последно време упоритости, отвън спорта, които са повече за управление, доведоха до днешното положение. Още през 2017 година изникнаха някои недоразумения. Надявам се в този момент, с наша помощ новата федерация да насочи напъните си към съблюдаване на феърплея и автомобилния кодекс, тъй като тези неща бяха оставени на назад във времето напоследък. "

Какви са първите задания пред новата федерация?

" Най-вече да намерим спонсори, които да подкрепят автомобилния спорт, тъй като в България това е детайл, по който би трябвало много да се работи. Без спонсори няма да има и авто спорт. "

Ще има ли скоро интернационалните надпревари в България?

" Да. На десети май започва рали Варна, като към този момент има поръчки от задгранични участници. Дори новата федерация нощес е заседавала, с цел да се привлекат от ден на ден български състезатели. Важно е да се знае, че ще бъдат приети всички лицензи, които са издадени и платени към БФАС през актуалната година, с цел да не би трябвало състезателите да заплащат по два пъти за това нещо. Иначе няма спънки да наши българи да взе участие, а и да се организират интернационалните надпревари у нас. Няма никаква спънка и плануваните към този момент надпревари да се състоят като след рали Варна, следва и рали Сливен. "
 Пета купа за Себастиан Ожие на рали
Пета купа за Себастиан Ожие на рали " Мексико "

Французинът излезе на второ място в генералното класиране на WRC
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР