Това решение е следствие от забраната, наложена от администрацията на

...
Това решение е следствие от забраната, наложена от администрацията на
Коментари Харесай

Войната САЩ-Китай: TSMC вече не приема поръчки от Huawei

Това решение е разследване от възбраната, наложена от администрацията на Тръмп

Huawei наподобява ще загуби опция да поръчва чипове от TSMC
(снимка: CC0 Public Domain)

TSMC, най-големият производител на чипове по контракт , спря да приема нови поръчки от Huawei Technologies, заяви японската организация Nikkei, базирайки се на няколко източника.

Решението на тайванския чипмейкър е разследване от експортната възбрана, наложена от Съединени американски щати на компании от ИТ промишлеността, с цел да лишат Huawei от достъп до полупроводникови артикули, сериозни за активността на китайския софтуерен колос.
още по тематиката
Твърди се, че поръчките, признати преди възбраната и които към този момент са в произвеждане, ще бъдат изпълнени, в случай че TSMC успее да достави готовия артикул до септември т.г.

TSMC е основен снабдител на Huawei, само че предходната седмица разгласи проекти за създаване на цех в Съединени американски щати и означи, че „ деликатно следи смяната на американските експортни разпореждания ”.

Ново предписание, обнародвано от администрацията на Тръмп в петък, уголемява пълномощията на Съединени американски щати да желае лицензи за продажба на полупроводникови артикули на Huawei, създадени отвън Съединени американски щати, само че употребяващи американски технологии.

Huawei отхвърля да разяснява известието на Nikkei, а от TSMC не желаят да разкриват детайлности за поръчките от Huawei и назовават обявата „ слух ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР